Lázně se rozjely, covidu navzdory

Foto: Zlin.cz
LUHAČOVICE - Už se nemohly dočkat. Dvě kamarádky z Halenkova na Vsetínsku Petra a Olga. Na recepci lázeňského hotelu Palace dostaly podle přání společný pokoj, spolu podle přísných hygienických norem také sedí ve dvou u stolu v jídelně. Do obchodů se bohužel nepodívají, což je ale tak jediné, co tuhle správnou dvojku mrzí. Jinak se jedny z prvních letošních klientek největších moravských lázní moc těší na odpočinek a upevnění zdraví.

„Už jsme se byly podívat na terase, pohled na Luhačovice je vždycky kouzelný. Čekají nás procedury, procházky, od začátku je znát, že tu vládne dobrá atmosféra a klientů si váží,“ vypráví paní Olga.

„Já to tu dobře znám, už jsem tu byla na ozdravném pobytu, teď si jedu coby klientka pojišťovny upevnit zdraví jako pacientka a moc se těším,“ vypráví Petra ještě než se rozloučí s manželem, který ji přivezl.

Stejně jako tyto dvě dámy naskočily mezi prvními desítky dalších lidí, lázně jsou v provozu i v těžké covidové době.

„Počítáme s tím, že nám ve středu do léčebny Miramonti dorazí také první dětští pacienti letošního roku. V první fází teď v zimě se zřejmě naše kapacity zaplní zhruba z jedné pětiny. Naší prioritou jsou už od loňska hygienické normy a jejich striktní dodržování. Projevuje se to nejen u stolů, kde se potkávají pouze společně ubytovaní, ale stejně tak při vlastní péči o naše pacienty. Proto dbáme na redukci počtu lidí v tělocvičnách, bazénech a samozřejmě i při inhalacích. Tam teď jde místo skupinového o individuální způsob léčby,“ vysvětluje generální ředitel Lázní Luhačovice a.s. Eduard Bláha.

Lidé samozřejmě nemohou počítat tak jako v běžné době s provozem restaurací, cukráren a kaváren ve městě nebo na kolonádě, kulturní život je také na nule.

„Nevadí, to všechno zase přijde, o to více si užijeme vlastní léčby, klidu a věřím, že i procházek po krásném okolí,“ naznačuje dny příští paní Olga, jíž kamarádka Petra samozřejmě přikyvuje.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x