Leden byl v souvislosti s dopravními nehodami ve Zlínském kraji tragický

Jedna z tragických nehod na Vsetínsku. (Foto: HZS ZK)
ZLÍNSKÝ KRAJ - Letošní leden se ve statistikách dopravních nehod zapsal poměrně tragicky. Na silnicích našeho kraje zahynuli tři lidé, serveru Zlin.cz to řekla policejní mluvčí Lenka Javorová.

Všechny tři nehody se staly v jednom týdnu. K první z nehod došlo v pondělí 20., k další 23. a k poslední o den později 24. ledna. Při nehodách zemřel jeden chodec, jedna spolujezdkyně a řidič osobního vozidla, přičemž všechny události se staly na Vsetínsku – jedna v obci Dolní Bečva, další v Hrachovci a třetí v Prostřední Bečvě.

Letošní leden patří mezi ty tragičtější ledny za poslední roky. Vloni v lednu zemřel jeden chodec, v roce 2018 zemřeli dva lidé, rok předtím čtyři osoby, v roce 2016 dva lidé a v roce 2015 nezaevidovali policisté v lednu žádnou smrtelnou dopravní nehodu.

Vzhledem k mírné zimě se podařilo zastavit trend každoročního zvyšujícího se počtu šetřených dopravních nehod. „Celkem jsme letos v lednu zaevidovali 330 nehod, což je o 41 méně než v roce 2019. Při lednových nehodách se šest lidí těžce zranilo a 98 utrpělo lehké zranění,“ upřesnila policejní mluvčí.

U 22 dopravních nehod byli řidiči – viníci nehod pod vlivem alkoholu a v jednom případě pod vlivem drog, což je oproti roku 2019 nárůst o 11 nehod řidičů pod vlivem alkoholu. Ve 20 případech naměřili policisté řidičům jedno a více promile alkoholu.

Nejčastější příčinou lednových nehod byl nesprávný způsob jízdy, druhou nejčetnější příčinou byly střety se zvěří a třetí nepřiměřená rychlost.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x