Legendární Drásal se vrací. Kolo pro život míří do Holešova

V sobotu se v Holešově a v okolí uskuteční další ročník Bikemaratonu Drásal. Foto: www.kolopro.cz.
HOLEŠOV - Nejstarší závod horských kol v České republice. Největší výběr závodních tras. Nejdelší 173kilometrová trať s převýšením necelých 5000 metrů. To je Bikemaraton Drásal České spořitelny, kde se každoročně schází cyklističtí nadšenci ze všech koutů republiky. Letošní ročník závodu se uskuteční už tuto sobotu 26. června.

Kdo v sezoně vynechá Drásala, jako by na kole nebyl. Tak zní motto závodu, který již neodmyslitelně náleží do seriálu Kolo pro život, největší cyklistické MTB série pro veřejnost v České republice. „Drásal patří mezi nejnabitější závody našeho kalendáře a jsme rádi, že se na tuto akci pravidelně vrací cyklisté z celé České republiky. Tato akce je legendou nejenom u nás, čemuž odpovídá nabitá startovní listina, velký výběr tras, doprovodný program a to, jak akci vnímá celý kraj,“ uvádí Tomáš Pravenec, ředitel komunikace za pořádající agenturu Petr Čech Sport.

Zájemci si mohou vybírat z velkého množství závodních tras. Pro ultramaratonce je připravený legendární FORCE OBR o délce 173 km s převýšením necelých 5000 metrů. Trasa A, která spadá pod hlavičku Mezinárodní cyklistické unie UCI, nabízí 117kilometrový okruh pro muže a 85kilometrový okruh pro ženy. Další z možností je trasa B (58 km s převýšením lehce přes 1700 metrů) či trasa C (31 km s převýšením 950 metrů).

Součástí nabitého programu jsou i dětské závody NOVA Junior Trophy ve všech věkových kategoriích – od odrážedel po žáky a žákyně do 13 let. V areálu zámecké zahrady v Holešově navíc nechybí oblíbená Ninja dráha České spořitelny a další doprovodný program pro celou rodinu, jako je malování na obličej, fotokoutek, IN-body analýza nebo kolo štěstí.

Zájemci o závod Bikemaraton Drásal České spořitelny se nyní mohou registrovat pouze na místě. Na oficiálních stránkách www.kolopro.cz jsou k dispozici doplňující informace ke všem závodům, včetně map a startovacích časů. Seriál Kolo pro život pokračuje 17. července v Dobříši.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x