Léky si v nemocnicích bude možné vyzvednout i o svátcích

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍNSKÝ KRAJ – Jak to bude s pohotovostí a vyzvedáním léků v krajských nemocnicích o svátcích, informoval server Zlin.cz mluvčí krajských nemocnic Egon Havrlant.

Lékařská pohotovostní služba je ve všech nemocnicích Zlínského kraje i přes nadcházející vánoční svátky a na Nový rok zajištěna standardně jako o jiných svátcích a víkendových dnech. Výjimkou je stomatologická pohotovost ve Zlíně, která ve dnech 22., 24. 26. a 28. prosince a na Nový rok nebude v provozu. Pacienti se naléhavých případech musí obracet na svého ošetřujícího stomatologa. Oddělení urgentního příjmu Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně bude samozřejmě pro akutní případy fungovat v nepřetržitém režimu stejně jako po celý rok.

Své léky si pacienti budou moci vyzvednou i během nadcházejících dnů. Ve všech svátečních a víkendových dnech bude v pohotovostním provozu jak lékárna v budově 14 u hlavního vjezdu do nemocnice ve Zlíně, tak i lékárna v Uherskohradišťské nemocnici. Přímo na Štědrý den pak bude lékárna ve zlínské nemocnici v provozu od 8 do 20 hodin, v Uherskohradišťské nemocnici od 8 do 14 hodin a ve Vsetínské a Kroměřížské nemocnici budou lékárny zavřeny. V další sváteční a víkendové dny pak ve Zlíně i Uherském Hradišti bude léky možné vyzvednout vždy od 8 do 20 hodin, ve Vsetíně pouze na Boží hod, na Štěpána a na Nový rok od 8 do 14 hodin.

Ve zlínské nemocnici dochází na začátku nového roku k důležité změně. Dospělá pohotovost se od 2. ledna 2020 přesouvá natrvalo do prostor oddělení urgentního příjmu, stěhuje se tedy z budovy 21 do budovy 23. Jde o poslední krok v rámci budování komplexního urgentního příjmu se všemi úrovněmi akutní péče pro pacienty z celého Zlínského kraje.

Podrobnosti k provozu jednotlivých lékáren v nemocnicích Zlínského kraje najdete v přiložené tabulce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x