Letná připravena, Slavia za dveřmi. Hraje se v šest večer, přijďte dříve

Letná připravena. Foto: zlin.cz
ZLÍN - Po trávníku jezdi zkušený správce Ladislav Podmela. Na tribunách čistí sedačky sehraná parta brigádníků, fotbalisté míří na předzápasový trénink. Dvacet šest hodin před dnem D a časem Č je všechno jak má být, včetně návštěvy majitele klubu Zdeňka Červenky v sekretariátu, kde si určitě povídal se svojí "pravou rukou" Zdeňkem Grygerou. Fotbalový odložený svátek je tu, ve středu v 18. 00 začne očekávaný zápas žlutomodré myši s červenobílou naducanou kočkou. Ale nebývá to vždycky tak, že si šelmička pochutná...

„Zápas je samozřejmě důležitý, ale to je každý, včetně nedělního v Teplicích. Tam jsme herně propadli, na jednu stranu je dobře, že se hraje v týdnu a dá se rychle mazat negativní nálada. Regenerace sice nic moc, ale s tím jsme počítali, kádr je poměrně široký, změny nevylučuji,“ říká trenér Bronislav Červenka před posledním předzápasovým tréninkem.

Slavia je ve Zlíně vysokánským favoritem, má samozřejmě adekvátní kvalitu, mimořádně široký kádr, až se někdy zdá, že je to na úkor vytíženosti hráčů. Z Prahy letí zajímavé názory. Třeba od nového asistenta trenéra Trpišovského Milana Kerbra.

„Zlín nesmíme v nejmenším podcenit, nenechejme se mást jeho postavením v tabulce, spíše hleďme, jak daleko je v poháru,“ varuje donedávna člen trenérského triumvirátu v olomoucké Sigmě.

Na fotbal se v teplém počasí – meteorologové hovoří zhruba o sedmi, možná osmi stupních- dá vyrazit bez zrnka nudy o dost dříve. Otevřeno bude hodinu a půl před zápasem.

„Máme připraven bohatý program, mimo jiné diskotéku, nabídneme další pomoc při vyhledávání vhodného dárce krvetvorných buněk nemocnému sedmiletému Matějovi, který pořád ještě nenašel dárce kostní dřeně. Navíc hrajeme přesně v den všech zamilovaných na svatého Valentýna. To se také promítne do našich soutěží, bohaté a originální bude občerstvení, vyhrát se dá například pivo na celý rok,“ zve mluvčí klubu Zuzana Molková.

V nabídce jsou poslední lístky, pokladny se ke klasickému prodeji otevřou také v 16.30.

V prosinci zápas zhatila čtvrtmetrová vrstva sněhu. Tady platí bezezbytku: kde že loňské sněhy jsou.

„Hřiště je ve velmi slušném stavu, tak věřím, že se klukům bude dařit a favorita pořádně potrápí,“ uzavírá předzápasovou inspekci zlin.cz na Letné správce a trávníkář Ladislav Podmela

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x