Letní olympiáda dětí se odsouvá na příští rok

Olympiáda dětí a mládeže se přesouvá na příští rok. Foto: Zlínský kraj
ZLÍNSKÝ KRAJ - Hry X. letní olympiády dětí a mládeže se z důvodu nepříznivého vývoje epidemie covid-19 přesunuly na červen 2022. Účast výpravy Zlínského kraje na olympiádě v novém termínu schválili krajští radní, server Zlin.cz o tom informovala Adéla Čuříková z tiskového oddělení krajského úřadu.

Rada Zlínského kraje vzala na vědomí sdělení Olomouckého kraje o posunutí termínu konání Her X. letní olympiády dětí a mládeže České republiky 2021 a schválila účast reprezentace Zlínského kraje na hrách v roce 2022.

„Dostali jsme od Olomouckého kraje, který byl pověřen Českým olympijským výborem pořadatelstvím Her X. letní olympiády dětí a mládeže, sdělení o posunutí termínu konání her na příští rok. Důvodem změny termínu je nepříznivý vývoj epidemie covid-19. Přesunutí termínu chápeme. Případný pozdější zákaz konání her ze strany státu by způsobil nemalé finanční ztráty a problém by mohl nastat také v případě pozitivního výsledku na covid-19 u některého ze sportovců. Schválili jsme tedy účast reprezentace Zlínského kraje na olympiádě v novém termínu, který byl stanoven na 19. až 24. června 2022,“ oznámil krajský radní zodpovědný za oblast mládež a sport Jiří Jaroš.

Zlínský kraj se od roku 2003 úspěšně zúčastnil všech doposud uskutečněných osmnácti olympiád v rámci projektu Olympiáda dětí a mládeže. Účast krajské reprezentace organizačně zabezpečuje Odbor školství, mládeže a sportu a výdaje spojené s její účastí na dotčené akci jsou plně kryty z rozpočtu Zlínského kraje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x