Letos se v Otrokovicích uskuteční pět vzpomínkových aktů

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE - V Otrokovicích si připomínají celou řadu důležitých osobností a událostí. V letošním roce se uskuteční pět vzpomínkových akcí, kdy představitelé města položí kytice k pomníkům a uctí tak památku zemřelých významných osobností spjatých s Otrokovicemi. Veřejnost je k těmto příležitostem srdečně zvána, oznámila serveru Zlin.cz mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

První vzpomínka se bude konat při příležitosti narození Tomáše Bati staršího. V pátek 3. dubna v 10 hodin se vedení města pokloní památce tohoto obuvnického velikána u jeho sochy v parku na Bahňáku před Společenským domem. Úmrtí Tomáše Bati bude připomenuto v pondělí 13. července v 10 hodin u pomníku v průmyslovém areálu TOMA, v místě, kde byl pádem letadla ukončen jeho život.

K výročí 75 let od osvobození našeho města se uskuteční pietní akt v pondělí 4. května v 16 hodin u pomníku 2. světové války na nám. 3. května. „Jelikož se jedná o půlkulaté výročí, plánujeme uspořádat pietní akt za účasti významných hostů,“ řekla starostka Hana Večerková.

Každým rokem pokládají zástupci města kytici u pomníku Josefa Valčíka, který se nachází v areálu TOMY. V letošním roce si jeho úmrtí připomeneme ve čtvrtek 18. června v 10 hodin. Následně se delegace přesune k Základní škole Mánesova, kde je umístěna pamětní deska Marie Hrdličkové a nakonec navštíví místní hřbitov, aby se poklonili památce Františka Hložka, jehož pamětní deska je připevněna na stěně budovy pietní síně.

Při příležitosti významného státního svátku Den vzniku samostatného čs. státu se bude konat pietní vzpomínka v úterý 27. října v 16 hodin u pomníku padlých hrdinů 1. světové války na nám. 3. května.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x