Letošní koupací sezóna ve Zlínském kraji má první oběť

Ilustrační foto: ZZS ZK
ZLÍNSKÝ KRAJ – Letní koupací sezóna ve Zlínském kraji má svou první oběť. Stala se jí nezletilá osoba, která utonula v bazénu u rodinného domu. I když se tonoucího záchranářům podařilo na místě resuscitovat, po několika dnech zemřel na vážné následky v nemocnici.

Prázdninové měsíce spojené s vysokými teplotami lákají k pobytu u vody. Ve Zlínském kraji naštěstí nejsou žádné vyloženě nebezpečné veřejně přístupné vodní plochy, ke kterým by posádky zdravotnické záchranné služby vyjížděly častěji než jinde.

Nicméně jeden trend lze v posledních letech pozorovat – posádky ZZS Zlínského kraje každým rokem stále častěji vyjíždějí k tonutí v soukromých bazénech u rodinných domů. To je dáno zřejmě tím, že těchto bazénů přibývá,“ uvedla tisková mluvčí ZZS ZK Gabriela Netopilová Sluštíková.

Bohužel v tomto ohledu má letošní letní koupací sezóna ve Zlínském kraji na svém kontě první oběť.

Nedávno jsme vyjížděli k tonoucí nezletilé osobě, kterou se našim záchranářům na místě podařilo po mnoha minutách boje o život resuscitovat. Po poskytnutí veškeré možné přednemocniční péče ji předali posádce letecké záchranné služby. Bohužel stav tonoucího byl natolik vážný, že po pár dnech v nemocnici zemřel,“ sdělila Netopilová Sluštíková.

Tonutí je v České republice druhou nejčastější příčinou úrazového úmrtí u dětí. Ročně takto zemře v průměru 180 osob.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x