Letošní Tříkrálová sbírka na Uherskohradišťsku? Opět rekordní!

Foto: televize TVS
UHERSKOHRADIŠŤSKO – Přesně 3 697 793 korun. Takový je výtěžek letošní Tříkrálové sbírky na Uherskohradišťsku. Skupinkám koledníků se tak do kasiček podařilo vybrat o 134 tisíc korun více než v roce 2023.

Také letos se může Tříkrálová sbírka na Uherskohradišťsku pochlubit rekordní částkou, kdy 451 skupinek koledníků přineslo v pokladničkách ze 46 obcí, včetně pěti měst, celkem 3 697 793 korun, což je o 134 tisíc víc než v roce 2023.

Rekordy padly ve 36 obcích. Skokanem roku s největším nárůstem vykoledovaných peněz se stala nejmenší obec Zlínského kraje, Hostějov, kde se letos v pokladničce sešlo 6 140 korun. Oproti loňské částce ve výši 1 930 korun jde o více než trojnásobné navýšení, což je pro vesničku s aktuálními 41 obyvateli úctyhodný výkon.

V Uherském Hradišti se letos vybralo méně, ale i tak se částka zastavila těsné pod magickou hranicí 750 000 Kč, konkrétně 747 464 korun,“ řekl zástupce ředitele Charity Uherské Hradiště, Dalibor Jirásek. V Uherském Hradišti včetně Jarošova, Vések, Sadů a Míkovic chodilo celkem 80 skupinek koledníčků.

Kromě korun se tradičně v pokladničkách objevily i cizí měny – papírová a kovová eura, nebo polské zloté,“ informovala uherskohradišťská Charita na svém webu.

Peníze půjdou jako každoročně na přímou pomoc občanům našeho regionu, kteří se dostali do nepříznivé situace, na rozvoj vozového parku terénních sociálních i zdravotních služeb Charity Uherské Hradiště a největší část by pak měla být určena na spolufinancování investičního projektu na Velehradě.

Jedná se o proměnu objektu Salašská na Odlehčovací službu pro seniory a osoby se zdravotním postižením. Tam však bude záležet na tom, zda bude na tento projekt schválena dotace,“ uvedla Charita Uherské Hradiště.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x