Libor Kozák proti Spartě: nesmíme jim toho moc dovolit

Libor Kozák. Foto: zlin.cz
ZLÍN - Dvakrát chyběl kvůli zbytečnému vyloučení. Teď už je zlínský útočník Libor Kozák v plné síle a moc rád by kvalitním výkonem napsal odpustek. Ono to bývá tak, že vyhlášený hroťák by měl skórovat. Mimochodem v dresu sobotního soupeře Zlínských se mu to povedlo ve 44 utkáních hned osmnáctkrát, což je velmi slušná bilance. V dresu Trinity se zatím trefil jednou.

Jak moc zkušenému fotbalistovi chybí, když nemůže nastoupit?

Chybí to moc, co si budeme povídat. Jsem rád, že jsem zpátky a klukům dík, že si beze mne poradili v zápase s Teplicemi, škoda jen, že se nepovedlo bodovat v Pardubicích.

Čímž vás soupeř dorovnal bodově a situace na konci tabulky je pěkně vyrovnaná…

Je to velká výzva, jede k nám Sparta, všichni ji pasují na totálního favorita. Je to zřejmě momentálně tým s nejlepší formou. Nejvíc ale bude záležet na nás, kolik jim toho dovolíme. To bude nesmírně důležité, když na chvíli vypneme a polevíme, kvalita se projeví…a naopak.

Jste předposlední, přitom jaro není nijak špatné. Chodí kabinou strašák zvaný sestup?

Všichni víme, jaká je situace. Jsme realisté, ale že bychom se o tom bavili a připouštěli si nějaké poraženecké myšlenky, to určitě ne.

Deset kol základní části pořád před námi, pak nadstavba, proč stahovat kalhoty, když je brod hodně daleko, nebo ne?

Zápasů je fakt ještě spousta, když bychom měli zůstat ve spodní šestce, pak ještě patnáct. Ale je možná i cesta vzhůru tabulkou, moc dobře to vidíme, dvakrát vyhrajete a hned se posty v tabulce výrazně hýbou.

Máte toho za sebou od začátků v Opavě opravdu spoustu, jako málokdo štace v Anglii, Itálii, Maďarsku i u nás. Máte spočítáno, v kolika profiklubech jste působil?

Vezmu to z voleje. Osm mančaftů, možná i deset.

Slušný odhad, jako při výběru místa v šestnáctce soupeře. Celkem jich bylo jedenáct. Tak hodně zdaru v tom jedenáctém. Už třeba v sobotu.

Díky moc.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x