Lidé mohou v Otrokovicích darovat nepoužívané kolo dětem z Afriky

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
OTROKOVICE – Lidé v Otrokovicích mohou darovat nepoužívané jízdní kolo, které poslouží dětem v Africe na cestu do školy. Sbírka nazvaná Kola pro Afriku se uskuteční v neděli 20. září, řekla serveru Zlin.cz mluvčí radnice Romana Pastuszková.

Kola bude možné odevzdávat od 13:00 do 15:00 v areálu dětského dopravního hřiště. Sbírka je doprovodnou akcí Evropského týdne mobility. „Podpořit gambijské děti na jejich cestě za vzděláním je hlavním posláním organizace Kola pro Afriku. Společnost se zabývá také výběrem partnerských škol, které kola rozdělují dětem, zakládá školní opravny kol, školí tamní mechaniky, vytváří nová pracovní místa v jejich regionu a do projektu zapojují i místní obyvatele,“ uvedla Pastuszková.

V současné době je do projektu podle ní zapojeno 45 gambijských škol. „Do Gambie bylo odesláno více než 65 kvalitně vybavených kufrů s nářadím. Více než 500 tisíc dětí pomohlo přepravit kola do Gambie díky projektu Sněhuláci pro Afriku a odesláno bylo již více než 18 kontejnerů s koly, náhradními díly a nářadím,“ řekla mluvčí.

Ať už je jízdní kolo v jakémkoliv stavu, přinese podle ní užitek. Nepojízdná kola se využívají na náhradní díly. „Vzhledem k tomu, že byla v minulých letech sbírka úspěšná, rozhodli jsme se i v letošním roce tuto akci opět uspořádat,“ uvedla Renáta Krystyníková, vedoucí odboru dopravně-správního, která se podílí na organizaci Evropského týdne mobility v Otrokovicích.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x