Lidé se mohou od pondělí hlásit do zářijové výzvy Do práce na kole

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Otrokovice)
OTROKOVICE – Zájemci v Otrokovicích se mohou od pondělí hlásit do čtvrté zářijové výzvy kampaně Do práce na kole. Akce se uskuteční od 14. do 27. září, řekla serveru Zlin.cz mluvčí Otrokovic Romana Pastuszková.

Registrovat se lze na webu www.dopracenakole.cz. „Jako obvykle se tato ekologická akce uskuteční tak, aby se termínově potkala s Evropským týdnem mobility, aby se obě akce mohly vzájemně podporovat,“ uvedla Pastuszková.

Lidé tak mohou využít jiné dopravy do práce. „Opět mají vynikající příležitost nechat auta doma a do práce cestovat na vlastní pohon. Mohou sednout na kola, chodit pěšky nebo běhat,“ řekla Jana Vybíralová, koordinátorka kampaně Do práce na kole za Zlín, Otrokovice a okolí. Cílem akce je snížit dopady automobilové dopravy na životní prostředí.

Letos výjimečně dozná zářijová výzva několika změn. Organizátoři předpokládají, že půjde pouze o změny pro tento ročník. Základní rozdíly oproti minulým ročníkům spočívají v délce jejího konání. „Bude dvoutýdenní a letos bude výzva symbolicky zpoplatněná. Poplatek pořadatelé stanovili na 100 korun.  Zaregistrovaní účastníci ovšem obratem dostanou do e-mailu stokorunový poukaz do e-shopu Do práce na kole, kde si budou moci zakoupit letošní tričko či jiné zboží,“ objasnila Pastuszková.

Ke zpoplatnění museli podle ní organizátoři výjimečně přistoupit jednak vzhledem k neblahé ekonomické pokoronavirové situaci a také proto, že chtějí umožnit zakoupení triček i těm, kteří je v květnu nezískali. Členové klubu přátel Auto*Matu mají výjimku, ti se mohou zapojit zdarma, upozornila Pastuszková. „Ostatní pravidla zůstávají stejná jako pro loňskou zářijovou výzvu. Hlásit se mohou i jednotlivci a není tedy třeba tvořit týmy. Jedinou kategorií je pravidelnost,“ poznamenala koordinátorka. upřesňuje koordinátorka. Vítězové výzvy získají startovné zdarma pro příští ročník hlavní květnové soutěže Do práce na kole.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x