Liga je tu, jak vypadá trávník?

Úprava trávníku na zlínském fotbalovém stadionu. Foto: zlin.cz
ZLÍN - Zápas domácích Trinity Zlín s ostravským Baníkem uzavře dnes, tedy v neděli v podvečer menu poslední lednové neděle a 17. ligového kola fotbalistů. Ve Zlíně všichni moc dobře vědí, jak bude důležitý úvod jarní části sezóny. Jedním z těch, jimž leží další osud zlínského fotbalu na srdci více než hodně, je i dlouholetý správce areálu na Letné.

Ladislav Podmela už pracuje v klubu přes dvacet let, jeho zkušenosti jsou přebohaté, teď má na starosti mimo jiné kvalitní trávník.

„Když si uvědomíme, že je konec ledna a tedy přímo vrchol ročního období, jemuž se stále říká zima, pak je vše v pohodě. Od minulého pátku se pod trávníkem topí, jsou v něm speciální čidla, mám i jedno přenosné, teploty jsou, řekněme, rozumné, myslím, že si fotbalisté zahrají na slušné hrací ploše,“ přehlíží své dílo velký fanoušek zlínského klubu.

V posledních dnech ještě plochu poválcoval a „pustil“ na ni zlínské fotbalisty, aby si na několika posledních trénincích hřiště dokonale vyzkoušeli.

Větší obavy má, stejně jako každý rok z případného řádění ostravských příznivců.

„Z jejich počínání míváme vždy největší obavy, jsou docela nevyzpytatelní, někdy je to po zápase lepší, jindy horší, přeji si naši výhru a jejich klid, jen nevím, dá-li se to spojit,“ dívá se vstříc nedělnímu večeru nejvěrnější z věrných.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x