Liga rozlosována. Jaký bude začátek pro Zlín a pro Slovácko?

Foto: FC Fastav Zlín
ZLÍN, UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalová nejvyšší soutěž hlásí: rozlosováno! Jak vypadá program prvních kol pro týmy našeho regionu. Připomeňme, že tým z Uherského Hradiště slavně vyhrál pohár, skončil podruhé na čtvrtém místě tabulky, a tak si zkraje sezóny navíc přidá i dva duely ve 3. předkole ceněné Evropské ligy. Na soupeře zatím čeká.

Jasno je ovšem po středečním losu o jízdním řádu Fortuna ligy. Ta začne poslední červencový víkend a po 16 zápasech se podzim uzavře už v listopadu.

Zlín skončil v lize ve spodní skupině na dvanácté příčce. Což nebyl úspěch a nebyl neúspěch. V prvním kole přivítá Mladou Boleslav, která pouští některé hráče, ale také vítá posily.

Následují dvě utkání na hřištích soupeřů. Parta trenérů Jelínka a Kalivody zamíří nejdříve na hřiště největšího favorita na titul, tedy na pražskou Slavii, kde věru Ševci nebudou favority.

Hned poté jedou k dalšímu těžkému utkání na Městský stadion do Vítkovic, kde se jim postaví znovu velmi ambiciózní Baník Ostrava s trenérem Vrbou…

Slovácko bude hrát evropské poháry, začátek sezóny bude hodně nabitý. V Evropské a případně pak Konferenční lize to budou nejméně čtyři těžké duely. A liga?

První kolo na hřišti staronováčka Zbrojovky Brno. Pak přijede na uherskohradišťský Městský stadion Miroslava Valenty nevyzpytatelný Hradec Králové a úvodní ligový trojboj zakončí Svědíkovi svěřenci na Střeleckém ostrově v Českých Budějovicích.

Nejvyšší soutěž bude mít znovu stejný model. Tedy třicet kol v základní části a pak nadstavba ve třech skupinách.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x