Limitované obaly ke 100. výročí KOFILY navrhli studenti designu Baťovy univerzity

Limitovaná edice obalů od studentů UTB. Foto: UTB
ZLÍN – Ateliér Grafického designu Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně se pyšní dalším velkým úspěchem. Jeho studenti vytvořili speciální designovou kolekci obalů české tyčinky KOFILA, která letos slaví jubilejní 100. výročí. Z téměř 80 unikátních návrhů bylo vybráno 7 nejzajímavějších, které splnily stanovená kritéria a dostaly se do výroby.

Studenti se ve svých návrzích inspirovali nejen spojením typického prvku KOFILY, kterým je káva a čokoláda, ale také původním designem od Zdeňka Rykra nebo vzory, které byly v době vzniku oblíbené tyčinky populární.

Vítězné návrhy vybírala odborná porota, ve které usedl vedoucí Grafického designu UTB Pavel Noga, kreativní ředitelka grafického studia Yellow Shapes Štěpánka Koutná, známý designér Lumír Kajnar, business manažerka divize cukrovinek Stanislava Růžičková a manažerka značky KOFILA Eliška Soukupová.

„Kofila je krásným příkladem tradice, která přetrvává po generace. Do nového století vstupuje Kofila v obalech vytvořených mladými designéry, kteří se ve svých návrzích inspirovali ikonickým obalem a dodali mu moderní nádech,“ uvedla Eliška Soukupová.

Vítězným návrhem se stal design Ivana Večerka ve formě linorytu, který jasně komunikuje značku KOFILA společně s hvězdou Orion a číslovkou 100 odkazující na výročí. Druhým nejlepším návrhem se stal ručně ilustrovaný obal Lucie Nguyenové zobrazující různé asociace k tyčince a tvořící jednoduchý grafický celek, jemuž vévodí ilustrovaný nápis KOFILA. Třetím nejlepším návrhem byla zvolena geometrická ilustrace od Izabely Princové, ve které jsou zakomponovány hrnečky s kávou a číslice 100 je tvořena z kávových zrn.

Další čtyři návrhy, které byly porotou vybrány do limitované edice, patří Viktorii Faberové, Markétě Myškové, Lucii Trojanové a Ferdinandu Kaclerovi.

Designových edicí je symbolicky sedm, stejně jako je sedm dní v týdnu. Ke stoletému výročí vytvořila značka speciální komunikační kampaň, se kterou se lidé setkají v průběhu února nejen v televizi, ale bude mít přesah i do sociálních médií s využitím influencerů. Práce studentů zlínské univerzity se tak dostane do povědomí širokému publiku.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x