Linka MHD č. 51 v Malenovicích rozšíří trasu. Autobusy budou jezdit ke hřbitovu a hradu

Foto: wikipedie.org
ZLÍN – Obslužnost městské části Malenovice se od 2. září zvýší, a to díky lokální autobusové lince MHD č. 51. Přibydou tři nové zastávky a usnadní se také přestupy na páteřní linky na zastávce Malenovice-křižovatka.

Rozšíření trasy autobusové linky č. 51 ve Zlíně-Malenovicích je jednou z výrazných změn, které přinesou nové jízdní řády od soboty 2. září.

Mladší cestující jistě uvítají novou zastávku Malenovice-škola pod Základní školou v Komenského ulici. Nová zastávka Pod Hradem přiblíží uživatelům MHD malenovický hrad a jeho okolí. Starší generace cestujících volala už dlouho po dopravní obslužnosti místa posledního odpočinku občanů. Vznikne nová zastávka Malenovice-hřbitov,“ přiblížil hlavní změny na lince č. 51 vedoucí dispečer Jan Tesař.

Autobusová linka č. 51 bude mít převážně okružní charakter. Bude začínat na zastávce Malenovice-Centro. „Trasa bude vedena přes tyto zastávky: Malenovice-ZPS, Sklady, Mlýnská, Malenovice-hřiště, J. Staši, Masarykova, Malenovice-točna, Malenovice-křižovatka, Pod Hradem, Malenovice-škola, J. Staši, Jarolímkovo náměstí, 1. máje, Kamenec I, Kamenec II, Pionýrů, Zabrání, Sokolovská, Malenovice-hřiště, Tyršova, Malenovice-hřbitov, Malenovice-obchodní zóna LAPP, Malenovice-Centro,“ vyjmenoval tiskový mluvčí DSZO Vojtěch Cekota.

Na trolejbusové linky ve směru do Zlína budou cestující z linky 51 přestupovat na zastávce Malenovice-obchodní zóna LAPP. V jízdním řádu zde bude vytvořena časová návaznost na trolejbusovou linku č. 2.

Celá linka se bude nacházet v tarifním pásmu B. Do tarifního pásma B bude nově zařazen i úsek Malenovice-obchodní zóna LAPP – Malenovice-ZPS. Autobus na lince č. 51 bude jezdit v pracovních dnech i o víkendech,“ upřesnil Vojtěch Cekota.

Drobná změna nastane v této souvislosti i na autobusové lince č. 52 ze Lhotky a Chlumu. Pro snadnější přestup cestujících ve směru do Zlína budou autobusy linky č. 52 nově zastavovat na zastávce Malenovice-křižovatka. Zastávku Malenovice-točna vynechají. Na zastávce Malenovice-křižovatka se zpravidla označení autobusu změní z linky č. 52 na č. 51 a vůz bude dále pokračovat jako spoj linky 51 na konečnou Malenovice-Centro.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x