Linkový autobus s 15 pasažéry sjel do příkopu. Cestující se nemohli dostat ven

Foto: HZS ZK
VSETÍNSKO - Namrzlá a zasněžená vozovka byla příčinou včerejší dopravní nehody, ke které došlo mezi obcemi Bystřička a Mikulůvka na Vsetínsku. Linkový autobus s 15 cestujícími na palubě sjel ze silnice do příkopu.

V době nehody jelo v autobusu 15 cestujících, z toho 9 dětí, a řidič. Ke zranění osob nedošlo.

Nehoda nám byla oznámena v 14:17 hodin s tím, že jsou zablokované dveře autobusu a cestující nemají možnost dopravní prostředek opustit. Na místo byla vyslána jednotka Hasičské záchranné služby Zlínského kraje stanice Valašské Meziříčí,“ upřesnil mluvčí krajských hasičů Roman Žemlička.

Po příjezdu hasiči provedli průzkum místa nehody, u prostředních dveří odstranili sníh a zeminu a nouzově dveře otevřeli. Cestující následně z autobusu vystoupili.

Velitel zásahu si vyžádal příjezd dopravního automobilu dobrovolné jednotky obce Mikulůvka, kterým by bylo odvezeno několik cestujících. Zbytek odešel do blízkých domovů po svých,“ pokračoval mluvčí hasičů.

Provozovatel autobusu zajistil k jeho vyproštění traktor. „Ten z příkopy autobus vyprostil bez poškození a bez úniku provozních kapalin,“ uzavřel Žemlička.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x