Loni se věnovaly výrobě bot, letos 700. výročí města. Děti ze zlínské mateřinky vystavují v Domě kultury

Navštivte výstavu malých umělců na zlínském Domě kultury. Foto: Mateřská škola Zlín Dětská
ZLÍN - Když se z dětí stanou umělci, je to vždy krásná podívaná. Mateřská škola Zlín Dětská letos již druhým rokem realizovala výtvarnou soutěž s názvem Všichni můžeme být umělci!, jejímž smyslem je podle ředitelky pořádající školky naučit dětí poznat svoje město, jeho historii a učit se zapojovat do jeho dění.

Vzhledem k tomu, že město Zlín v tomto roce slaví 700 let, nad tématem letošního ročníku nebylo nutné dlouho přemýšlet.

„Smyslem pořádání soutěže je snaha rozvíjet v dětech vztah k městu, kde žijí. Nabízí se celá řada aktivit, jednou z nich je právě naše výtvarná soutěž. Vloni jsme se věnovali výrobě bot, která je z historického hlediska našemu městu tolik vlastní. Letos jsme téma dlouho hledat nemuseli – 700 let výročí od první písemné zmínky je krásná příležitost. Velmi nás potěšilo, že nakonec dorazilo okolo 100 výtvarných dílek a děl, což je krásné číslo a ten zájem nám přináší radost. Na výstavu se nevešly všechny, museli jsme udělat výběr. Ze všech prací tak světlo světa spatřilo cca 70 % došlých prací. Troufám si říci, že všechna díla jsou velmi zdařilá a nabízí krásný pohled na naše město dětskýma očima,“ řekla ředitelka školky Ivana Scharfová.

Výstava postupně putovala městem. Díla byla nejdříve vystavena v domovské mateřské škole na Dětské ulici ve Zlíně, poté se přesunula do budovy Magistrátu města Zlín, kde se také 14. června 2022 uskutečnilo slavnostní předání cen nejlepším tvůrcům. Až do 31. srpna jsou díla malých umělců k vidění na zlínském Domě kultury ve Zlíně.

Výstavu podpořili Zlínský kraj a Magistrát města Zlín.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x