Los MOL Cupu: ševci se ve čtvrtfinále utkají s Libercem. Hraje se na Letné

Fotbalisté Zlína (žluté dresy) se ve čtvrtfinále MOL Cupu utkají doma na Letné s Libercem. Foto: FC Zlín
ZLÍN – Ševci se v sobotu představí v Liberci a se stejným soupeřem se utkají i ve čtvrtfinále MOL Cupu. Los, který se za účasti ambasadora soutěže Jana Kollera uskutečnil v pátek dopoledne v sídle FAČR na pražském Strahově, zlínskému týmu přál. Nemusí totiž nikam cestovat, hrát se bude po zimní pauze na Letné. Úředním termínem je středa 28. února 2024. Klub ale bude o přesném času informovat.

Trenér Bronislav Červenka je s losem spokojený. „Víme, že jaro pro nás bude po psychické i fyzické stránce náročné, proto by nám každé cestování uprostřed týdne přineslo komplikace, úbytek sil. Pro nás je pozitivní, že hrajeme doma a nemusíme nikam jezdit,“ pochvaluje si kouč ševců.

Nyní ale na pohár nemyslí, chystá tým na sobotní ligovou bitvu. „Čtvrtfinále je ještě daleko. Nikdo z nás neví, v jakém stavu budeme po zimní pauze my a v jakém soupeř. Proto je zbytečné pohárové utkání nějak rozebírat,“ prohlásil.

Zajímavostí je, že Zlíňané se s Libercem utkali ve čtvrtfinále celostátního poháru již v sezoně 2016/2017, kdy MOL Cup ovládli. Po sedmi letech se oba týmy utkají ve stejné fázi soutěže znovu, hrát se ale bude na Letné.

Za mě zápas nemá favorita. Zlín se po výměně trenéra zvedá, uspěl i v poháru v Ostravě, což pro všechny bylo velké překvapení,“ uvedl v přímém přenosu České televize bývalý kanonýr a nejlepší střelec české fotbalové reprezentace Jan Koller.

Čtvrtfinálové dvojice MOL Cupu:

Opava – Dukla Praha

Slavia Praha – Sparta Praha

Jablonec – Plzeň

Zlín – Liberec

--> --> --> --> -->