Los MOL Cupu: Zlín jede na Kladno, Slovácko čeká Líšeň a Kroměříž vyzve České Budějovice

Ve středu se v sídle Fotbalové asociace České republiky uskutečnil i za přítomnosti ambasadora soutěže Jana Kollera los 3. kola MOL Cupu 2023/2024. Foto: FAČR
ZLÍN – Fotbalisty Zlína čeká na konci září výjezd na Kladno. Právě na stadionu divizního týmu se ševci představí v rámci 3. kola MOL Cupu. Rozhodl o tom středeční los, který se uskutečnil v sídle FAČR na pražském Strahově. Oficiálním hracím dnem je středa 27. září, ale termín utkání se ještě může po dohodě klubů změnit.

Ševci jsou s losem spokojení. „I když jedeme ven a nemáme to tak blízko jako třeba do Lanžhota, naším jasným úkolem je zvítězit a postoupit do dalšího kola. Jsme favoritem a této role se nezříkáme,“ uvedl viceprezident FC Zlín Zdeněk Grygera.

Kladno má za sebou bohatou historii, zajímavou minulost, ale nyní hraje pouze divizi. Svěřenci trenéra Františka Douděry jsou po šesti kolech s dvanácti body na čtvrtém místě. Na soupisce je i bývalý záložník Zlína Zdeněk Folprecht.

Také k fotbalistům Kroměříže byl středeční los přívětivý. Trenér Bronislav Červenka je s dalším soupeřem spokojený. „Já jsem hlavně rád, že hrajeme doma, protože jsme nechtěli jet nikam daleko. Taky nám vyšlo, že jsme dostali zajímavý ligový tým. Sice není z regionu, ale z větší dálky, přesto věřím, že si fanoušci cestu do hlediště najdou a přijdou nás proti Českým Budějovicím podpořit,“ přeje si kouč Hanáků.

O tom, jaké má druholigový nováček proti Dynamu šanci, nechtěl polemizovat. „Každý pohárový zápas je jiný. Navíc se hraje až za dva týdny, takže aktuální forma může být jiná než je teď. České Budějovice mají kvalitní tým, rozhodně jsou favoritem. My do utkání s nimi půjdeme jako proti jiným ligovým soupeřům v minulých letech. Chceme hrát otevřený fotbal, zabojovat o co nejlepší výsledek, postup,“ říká Červenka.

Slovácko sice nehraje doma, ale nikam daleko se trmácet nemusí. Svěřence trenéra Martina Svědíka čeká cesta do Brna, kde se postaví druholigové Líšni. Na pohárový duel se těší hlavně tři fotbalisté Líšně, kteří prošli Slováckem. Dres brněnského týmu nosí záložníci David Machalík, Marek Polášek a Ibrahim Aldin.

V osudí pro třetí kolo bylo sedmadvacet vítězů druhého kola a pět prvoligových týmů, které vstoupí do soutěže až právě ve třetím kole. Jde o Spartu, Slavii, Plzeň a Bohemians coby české zástupce v soutěžích UEFA a Liberec coby vítěze prostřední části minulého ligového ročníku. Do třetího kola už se nepodívá prvoligová Karviná, která ve druhém kole prohrála na hřišti Uničova, účastníka MSFL.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x