Loupežné přepadení za bílého dne ve Zlíně: muž vyhrožoval servírce zabitím, když mu nedá peníze

Foto: Policie ČR
ZLÍNSKO – Ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež byl obviněn šestapadesátiletý muž ze Zlína, který před několika dny za pomoci nože vyhrožoval servírce v jedné ze zlínských pivnic zabitím, pokud mu nedá peníze. Muži nyní hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

Dvaatřicetiletá žena přišla ve čtvrtek odpoledne do pivnice, kde měla výjimečně vypomoci jako servírka. Kolem patnácté hodiny přišel host, který si objednal pivo. Když odešla do skladu vyměnit sud piva, najednou se tento host objevil za ní a chtěl jí pomoct.

Žena pomoc odmítla, ale když se na muže znovu podívala, uviděla, že má v ruce nůž, jehož čepelí na ni míří.  Řekl jí, ať mu dá všechny peníze nebo ji zabije,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Žena si poté uvědomila, že se jedná o bývalého zaměstnance pivnice. Dala mu číšnický flek s téměř sedmi tisíci korunami a také svůj mobilní telefon, protože měla strach, že jí muž ublíží. Muž si následně objednal ještě panáka a z pivnice odešel.

Žena požádala další hosty, kteří byli ve vedlejší místnosti a nic neviděli, aby zavolali policii,“ pokračovala Kozumplíková.

Policisté prvosledové hlídky záhy zjistili, o koho se jedná, a podezřelého muže zadrželi poblíž místa, kde bydlel. U sebe měl nůž i číšnický flek s penězi.

Skončil v policejní cele. Kriminalisté muže obvinili a podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby, který soudce akceptoval,“ uzavřela policejní mluvčí a dodala, že v sobotu byl sedmkrát trestaný recidivista převezen do vazební věznice.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x