Lubomír Klátil a Stanislav Macík vystavují unikáty z cest

Foto: Lubomír Klátil a Stanislav Macík
ZLÍN - Nebude od věci zastavit se pěkně podzimně ve vinotéce Art na Dřevnické ulici ve Zlíně. Až přijdou plískanice, určitě zapůsobí více než hřejivě kolekce pětatřiceti exotických fotografií ze čtyř kontinentů, jak je zachytili pánové Lubomír Klátil a Stanislav Macík.

Jde o průřez toho nejzajímavějšího, co se jim naskytlo na leckdy docela dobrodružných cestách.

„Jistě i dobrodružných, když jsme viděli v příhraničí Dominikánské republiky a Haiti ozbrojence v džípech s dlouhými zbraněmi, nebyly záběry přírody a exotických druhů živočichů věru to prioritní,“ vzpomíná Klátil, který je v civilu ředitelem základní školy ve Zlíně – Štípě a fotografování má jako velkého koníčka.

„Standa je na vyšším levelu, je, řekněme, poloprofesionál, povedlo se mu vyhrát spoustu renomovaných soutěží. A tak mne docela hřeje, že mohu vystavovat s ním,“ dodal Klátil s úsměvem.

Oba zkušení fotografové spolu projeli čtyři kontinenty. Proto se mezi vystavenými fotografiemi objevují skutečné skvosty.

„Kuba, Zanzibar, Dominikánská republika, Thajsko, mnoho dalších zemí. Mojí nejmilejší destinací je ale Řecko,“ vyznává se pan ředitel Klátil a s úsměvem přidává jednu perličku. „Cestujeme opravdu hodně, ale mám tu v kolekci i dvě fotografie na plátně, které vznikaly kousíček od mého pracovního působiště, ve zlínské zoologické zahradě,“ dodává.

Nevšední plátna vonící exotikou jsou k prohlédnutí přesně tři měsíce, do konce letošního roku.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x