Luhačovice jsou častým cílem snoubenců. Láká je také blížící se magické datum

Ilustrační foto
LUHAČOVICE – Pro většinu lidí bývá svatební den jedním z nejkrásnějších v životě. Aby byl pro novomanžele a svatební hosty opravdu nezapomenutelný, je potřeba dobře vybrat místo, které bude nejen hezky vypadat na fotkách a videu, ale kde se budou všichni cítit příjemně a uvolněně. Také z těchto důvodů padá volba stále častěji na lázeňské Luhačovice.

Při svatbách v lázeňském městě vznikají nádherné fotky uprostřed zeleně, u pramenů nebo třeba na kolonádě. Další důvod, který snoubenci často zmiňují, je jejich osobní vztah k Luhačovicím.

Třeba tu byli na léčení a zamilovali si to tu. Někteří se tu přímo seznámili, případně sem ještě za svobodna jeli společně na dovolenou. Mají k Luhačovicím vztah a chtějí s ním být spjati,“ říká starosta Luhačovic Marian Ležák.

Celý lázeňský areál svatby hostí velmi často. Ale město má i řadu dalších netradičních míst, kde už svatební sliby někdy zazněly. Například Jezírko lásky, Hudební pavilon, lázeňský park, řada párů se bere přímo u některého z pramenů.

Vybrat si lze jakékoli místo. Jen je dobré výběr pečlivě zvážit, protože svatební obřad je slavnostní akt. A pokud nepůjde o pozemek města, je nutný souhlas majitele,“ přidává praktické informace luhačovická matrikářka a vedoucí správního odboru Jana Homolková.

Dodává, že se zrovna rýsuje pěkné datum se spoustou dvojek, které podle numerologie symbolizují dualitu a harmonii. A má to i praktickou výhodu, bude se to dobře pamatovat. „22. 10. 2022, vychází to na sobotu, pro svatbu ideální. Některé časy v tento den jsou v Luhačovicích zatím ještě volné,“ podotýká Jana Homolková.

Pokračování článku najdete zde.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x