Luhačovice na sklonku srpna. Pohoda přímo lázeňská

Foto: Zlin.cz
LUHAČOVICE - Kdo by si ještě vzpomněl, jak tu letos v dubnu bylo prázdno, ale úplně prázdno. Dobré časy se vrátily, lidí plno a pohodu byste tu v nejlepším slova smyslu mohli v největších moravských lázních nasávat. Možná lépe řečeno inhalovat.

„My zme od Považskej Bystrice. A my zase z Ostravy,“ představují se lidé u dvou stolků na třídě dr. Veselého, která spojuje rušné město s poklidnější oázou kolonády. Luhačovice byly ostatně vždycky místem setkávání Čechů a Slováků, což v příštím týdnu ostatně strvdí tradiční Dny slovenské kultury.

Plno malých i velkých lidiček a lidí je u pramenů. Vincentka, Ottovka nebo Pramen Dr. Šťastného jsou v obležení.

Lázeňské domy i soukromé ubytování jsou opravdu v kursu. Pikantně zapůsobí láhev „konkurenční“ Bílinské kyselky na dohled od zdejšího klenotu parádně opravené haly Vincentka.

„Ha ha, mám v ní Vincentku, jen obal je originální,“ směje se Miroslav z Ivančic.

Lidé míří do zavedené Galerie, kde desítky let působí téměř legendární Vladimír Ohlídal.

Hraje se na tenisových kurtech, kde se budou v rychlém sledu konat dva velmi oblíbené turnaje. Návštěvníci vyhledávají lázeňské oplatky, mezi suvenýry patří zdejší tekuté speciality, plno je i v originálním starožitnictví.

Kdo se vydá na přehradu, určitě nebude zklamaný. Luhačovice mají desítky, možná stovky dalších lákadel, je to bez debat klenot Zlínského kraje.

Teď jde jen o to, aby dal pokoj strašák, co mu v celém světě říkají koronavir.

Má-li spectator neboli pozorovatel najít pihu na současné kráse, pak nemusí chodit daleko. Na hlavní třídě si opravdu musejí hosté dávat moc dobrý pozor, aby se nedostali pod kola stovek aut i motocyklů.

Je to tak, pro Luhačovice by byl obchvat velikou výhrou.

Chystáte se do Luhačovic? Ubytování v Luhačovicích najdete ZDE.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x