Luhačovice se chystají na tradiční Hudečkovu akademii

Foto: akademievhudecka.cz
LUHAČOVICE - Přes veškeré problémy způsobené pandemií coronaviru se podařilo pořádajícímu Spolku Václava Hudečka připravit i letos k realizaci projekt Akademie. Uskuteční se v termínu od 27. července do 8. srpna 2020 v Luhačovicích, informovala server Zlin.cz Miroslava Krumpolcová, ředitelka Spolku Václava Hudečka pro pořádání houslových kurzů.

Na festival dorazí 18 studentů z celé republiky.  Deset chlapců a osm dívek, přičemž tři z nich jsou ze Zlínského kraje. Nejmladšímu studentovi je 14 let.

Mladí muzikanti budou se svými lektory pracovat v prostorách základní školy a koncerty, kromě dvou, se uskuteční v kulturním domě Elektra. Jeden z nich bude v Kostele sv. Rodiny v Luhačovicích a další v poutním chrámu Narození Panny Marie ve Štípě.

V pondělí 27. července se na slavnostním koncertě představí po boku Václava Hudečka  vítězové XXIII. ročníku Kateřina Krejčová a Matteo Hager.

Od úterý pak čeká budoucí virtuózy tvrdá práce pod vedením lektorů Václava Hudečka  a profesora Pražské konzervatoře Jiřího Fišera. V individuálních hodinách budou pracovat na skladbách světového houslového repertoáru.

Následně se představí publiku na třech absolventských koncertech. Poté porota ve složení Václav Hudeček, Eva Hudečková, profesor Jiří Fišer a pianista Lukáš Klánský, který mimo jiné bude doprovázet studenty v hodinách i ve cvičebnách, vyberou vítěze.

Hlavní cenou je mistrovský nástroj v hodnotě sto tisíc korun, postavený Mistrem houslařem Jaroslavem Kohoutem. Nástroj od něj zakoupil pro vítěze zlínský donátor a při slavnostním ceremoniálu v pátek 7. srpna na Galakoncertě jej vítězi předá.

Letos nejsou vstupenky v předprodeji. Prodávat se budou hodinu před začátkem koncertu v místě konání.

Hledáte ubytování v Luhačovicích? https://bit.ly/luhacovicecz-ubytovani-v-luhacovicich

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x