Luhačovický finiš léta. Calábek cup vyhráli Santarius a Bařinka

Foto: Zlin.cz
ZLÍN - Velmi pestrá a velmi početná ekipa natěšených amatérských tenistů se v sobotu sjela na "kultovní" dvorce u luhačovické kolonády. Hrál se šestnáctý ročník Calábek cupu, deblového turnaje mužů i žen, kde se to jen hemží nejen zlínskými lékaři a lékařkami. Pozvání ovšem přijala i celá řada dalších milovníků žlutých míčků.

Turnaj má vždycky ozdobu v pěkných ženách, letos to nebylo jinak. Organizátoři hodnotí nejen jejich šarm, ale rovněž tenisové dovednosti. Šlo to opravdu všem, tentokrát se prvenství dočkala paní doktorka Jitka Dubnová ze Zlína.

Na pěti dvorcích se představilo čtyřicet tenistů a tenistek.

Pozoruhodnost? Třeba to, že věční bojovníci, pánové Zátopek a Jecho si už důvěrně potykali s osmi křížky, přesto patřili k velmi aktivním.

Do finále se probojovaly dvojice Santarius, Bařinka a Šolc, Kögler. Prvně jmenovaní, tedy bývalý extraligový hokejista a současný známý praktický lékař, potvrdili, jak hodně dobře umějí tenis a vyhráli jasně 6:1.

Celé setkání přátel mělo i očekávaný přesah, diskutovalo se třeba o prospěšnosti hry na antukových dvorcích.

„Dvakrát týdně debl a máte prakticky jistotu, že si prodloužíte život zhruba o pět let,“ oprášil osvědčenou pravdu zlínský internista Jiří Střelec.

Kyjovský urolog Miroslav Krhovský ubezpečil okolí o tom, že tenis a sport obecně mají blahodárné účinky i při prevenci pánských urologických problémů.

„Já sice na kurtech nepatřím k elitě, ale hraji o to raději,“ dodal a vystihl motto Calábek cupu šéf zlínské chirurgie Jiří Klein, muž obdařený úžasným lékařským umem, ale také smyslem pro humor.

Výborná nálada se přímo prolínala lázněmi. A další dobrou zprávou pro milovníky tenisu je to, že na témže místě znovu v sobotu uskuteční další díl turnaje, který zdatně pořádá pro změnu akciová společnost Lázně Luhačovice.

„Tady jsem si vyzkoušel, jak mi to jde, za týden musím ještě přidat,“ smál se výkonný ředitel Lázní Luhačovice a.s. Jiří Dědek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x