Lumírův velký den. Ve Zlíně hraje jeho Sparta

Lumírův velký den. Ve Zlíně hraje jeho Sparta. Foto: zlin.cz
ZLÍN- Dlouholetý znalec fotbalu spojený především s otrokovickou Viktorií. Tamější fotbalista i funkcionář. Lumír Šiška. Fanda fotbalové Sparty. Odmalička. Jinak samozřejmě fandí svým Otrokovicím a Zlínu. Jenže když přijedou Pražané v rudých dresech nemůže si pomoci, srdce je prostě na straně Letenských. Tedy těch pražských.

Jak se to stalo, že fandíte sobotnímu soupeři?

Můj tatínek byl Sparťan, řekl bych že umírněný. U nás v Kvítkovicích byl snad jediný. Jinak nevím o nikom. Nikdo Spartě nefandil, pro mne to bylo takové sociální cítění. Říká se, že Sparťanem se nestaneš, ale musíš se jím narodit. To je můj případ.

Neříkejte, že nemáte v srdci i Zlín…

No jistě, mám, hraje-li tu kdokoliv, fandím ševcům, ale jednou ročně to prostě musím vyměnit.

Takže vyhraje Sparta?

No, to je těžké, pamatuji spoustu zápasů, i když byla Sparta velkým favoritem, dokázal Zlín vyhrát, uvidíme. Oba týmy jsou možná maličko v útlumu, o to to bude zajímavější.

Co vám říkají kamarádi? Sedíte s nimi společně na tribuně…

Oni samozřejmě vědí, jak se věci mají. Naštěstí jsme rozumní. Fandi, ale zůstaň člověkem, to je naše heslo.

Tak by to mělo samozřejmě být. Kdy se Sparta dočká titulu. A kdy Zlín?

Sparta je silný klub, jako jediná z českých klubů hraje Evropskou ligu. Titul by nám slušel, ta pauza je už dlouhá, takže klidně na jaře příštího roku. A Zlín? To si asi hodně počkáme, jsem rád, že se tu hraje liga. Ale jak víte, zázraky se dějí. Tak třeba napřesrok. Proč ne. To jsem ale optimista, že?

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x