Máj, máj, máj, narodil se máj

Foto: zlin.cz
ZLÍN - Takhle nějak jako v titulku to svého času pěl Mistr Karel a jeho zpěv vzbuzoval nadšení. A podobná euforie vládla 1. května také na oslavách Prvního máje ve Zlíně. Díky nápadu Martina Červinky ze zlínského Avion Big Bandu se už od roku 2012 koná apolitický, zato barevný a nápaditý prvomájový průvod. Jako vždy vyrazil po poledni od 21. budovy zlínského průmyslového areálu.

„Letos jsme měli úplně nejvíce lidí za celou dobu konání,“ hlásil spokojeně poté, co se průvod vpil do dalších davů kolem a na náměstí Míru, kde pokračoval program oslav.

Zlín má dnes narozdíl třeba od Prahy, kde se scházejí příznivci různých politických proudů a nálada bývá různá, v ruce parádní eso.

„V průvodu jsme měli snad 2 500 lidí, spokojeni určitě mohli být i zlínští Sokolové, pro ně to byla připomínka toho, že v našem městě působí už 125 let,“ dodal hlavní organizátor.

Průvodem si to hasily nejrůznější spolky, kluby a oddíly. Gymnastky a mažoretky, folklorní soubory, také primátor města Jiří Korec, sportovci, dobové automobily, muzikanti zlínského Velkého dechového orchestru a mnozí mnozí další.

„Mně bude za dva týdny sedmadevadesát. Slavit se samozřejmě má, Sokol ve Zlíně má opravdu co, ale třeba pro mne je vůbec nejlepší, že se zase sejdeme nejenom tady, ale hlavně u nás na Sokolovně při cvičení,“ smála se po příchodu na náměstí výborně naladěná neuvěřitelně čiperná sokolka paní Marta Zajícová.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->