Májová pouť se v Otrokovicích neuskuteční

Májová pouť letos nebude. Foto: Otrokovická beseda
OTROKOVICE - Květen bývá v Otrokovicích tradičně zahájen Májovou poutí. Letos se ale neuskuteční, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Romana Pastuszková.

Protiepidemická opatření hromadné akce stále neumožňují pořádat. „Po zvážení všech okolností a současně i na základě aktuální epidemické situace a stále platných opatření vlády ČR jsme nuceni konání letošní Májové pouti zrušit,“ vysvětlil Filip Pastuszek, jednatel Otrokovické Besedy, která tuto akci pořádá.

„Chceme veřejnost ujistit, že jsme již nyní připraveni zareagovat na vládní uvolňování, a jakmile to situace umožní, společně s městem Otrokovice uspořádáme jinou venkovní akci,“ ubezpečil Filip Pastuszek.

Náhradní akce by měla být především pro děti. „Nechceme nahrazovat pouť, ale chceme lidem v Otrokovicích nabídnout akci pod širým nebem, která by měla být určená především pro děti. Věřím, že byť v omezené míře, se buď koncem měsíce května, nebo v průběhu června tohoto roku společně setkáme,“ dodala starostka města Hana Večerková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x