Makat, makat a makat. Zlín jede na ikonické Bazaly

Jakub Černín, foto: FC Zlín
ZLÍN - Moc radosti trenérům asi neudělal. Tedy gólem znamenajícím v duelu se záložním týmem Slavie Praha vedení 2:0 a prakticky tři body stoprocentně ano, ale tím, že dostal už čtvrtou žlutou kartu v sezóně a bude nuceně odpočívat v zápase 10. kola na hřišti Baníku Ostrava B, to pro změnu opravdu ne. Pětadvacetiletý šéf zlínské obrany Jakub Černín si nuceně odpočine a přijde o nedělní zápas v Ostravě na Bazalech. Což je místo, kudy chodila historie.

„Je to tak, je to škoda, ale fotbal se hraje tvrdě, mrzí mne to, ale třeba by to přišlo jindy. Máme řadu šikovných kluků, tak snad to zvládnou. Teď třeba nehrál Tomáš Poznar ze stejného důvodu a myslím, že se ho povedlo nahradit,“ připomíná stará fotbalová pravidla bezmála dvoumetrový chlapík, který je už delší čas opravdovou oporou ševců.

V týdnu se po vítězném zápase s červenobílými mladíky hodně trénovalo, Zlín si musí přiznat, že na Bazaly jede v roli favorita. A to bývá ošidné. Navíc se hraje ve velmi netradičním čase, v neděli v 10.15.

„I tomu se musíme přizpůsobit. Našim cílem je výhra, soupeř určitě bude kousat. Mám zásadní recept, musíme makat, makat a zase makat. To platí na trénincích a samozřejmě v zápasech o to více,“ ví moc dobře trenér lídra druhé ligy Bronislav Červenka.

Jen na okraj, Bazaly velmi dobře zná, v dresu Baníku odehrál zkraje nového tisíciletí 33 zápasů a tehdy kolem roku 2002 hrál Baník výhradně na Bazalech.