Maluj, vyhrávej, pomáhej. Barum Czech Rally Zlín pomáhá dětem s leukémií

foto: Barum Czech Rally Zlín
ZLÍN – Jubilejní 50. ročník Barum Rally bude opět provázet výtvarná soutěž Maluj, vyhrávej, pomáhej. Výtěžek z akce poputuje na podporu dětí, které postihla zákeřná leukémie. Projekt navazuje na akci Jedu na dřeň z roku 2015.

Ve středu 18. srpna započala dlouho očekávaná dražba obrázků zaslaných do soutěže. Na portále Aukro.cz potrvá přesně týden do následující středy 25. srpna. „Sešlo se nám celkem 45 soutěžních maleb, které byly vystaveny na sociálních sítích a fanoušci hlasovali prostřednictvím oficiálního profilu na facebooku o nejlíbivější dílo. Silnou motivací pro získávání hlasů byly i hodnotné ceny, které jsme do soutěže vložili. Nechyběly mezi nimi adrenalinové zážitky o jízdu v soutěžních vozech, let vrtulníkem nebo obvyklé poukazy na permanentky,“ uvedl Jan Regner, zástupce ředitele Barum Czech Rally Zlín.

Celý výtěžek z dražby soutěžních děl bude zaslán rodinám, jejichž děti zápolí se zákeřnou leukémií. V současnosti se můžete všemi obrázky pokochat v OZC Zlaté jablko.

Barum Czech Rally Zlín navíc naváže na tradici boje proti rakovině, kterou započala v roce 2015 projektem Jedu na dřeň. Díky tomu se podařilo do Českého národního registru dárců dřeně zapsat úctyhodný počet 3 411 potenciálních dárců kostní dřeně z řad fanoušků motorsportu! A registrovat se může každý zdravý člověk ve věku od 18 do 35 let. A to i nyní během konání soutěže na náměstí Míru ve Zlíně. „Rádi bychom fanoušky požádali o dvě věci. Jednak, aby koupí obrazů přispěli na dobrou věc nebo se zastavili na zlínské náměstí před radnicí a zapsali se do registru dárců kostní dřeně. Pomohou přímo v reálu zachránit lidské životy,“uzavřel Jan Regner.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x