Matku bránil před bratrem dřevěnou tyčí. Potyčky v rodinách i na veřejnosti řeší zlínští strážníci stále častěji

Ilustrační foto
ZLÍN – Nejen pohoda a odpočinek doprovází období prázdnin a dovolených, což by jistě potvrdili strážníci Městské policie Zlín. Ti musí v letních měsících často řešit také konflikty mezi lidmi, kdy se slovní rozepře kolikrát zvrtnou až ve fyzickou agresi.

K jednomu z případů došlo v pátek 8. července odpoledne, kdy byla hlídka z okrsku Jižní Svahy přivolána do jednoho z mnoha bytových domů na tamním sídlišti, kde došlo k potyčce mezi dvěma bratry. O šest minut později strážníci zjistili, že uvnitř bytu se nacházeli dva dospělí bratři a jejich matka.

Když ji starší z nich, jednapadesátiletý muž ze Zlína, verbálně napadl těmi nejjadrnějšími výrazy, protože mu měla údajně vyhodit nějaké jeho věci, vzal o dva roky mladší sourozenec dřevěnou tyč, kterou nevycválaného bratra seřezal,“ upřesnil zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík a dodal, že orientační vyšetření poté prokázalo u napadeného na 1,5 promile alkoholu v dechu, zatímco jeho bratr i matka byli střízliví.

Vzhledem k tomu, že se jednalo o násilný incident mezi rodinnými příslušníky, bude mít věc dohru před správním orgánem jedině v případě, kdy k tomuto udělí souhlas sám poškozený,“ pokračoval Janík.

V sobotu 9. července v podvečer pak spěchaly hlídky zlínské městské policie k vlakovému nádraží, kde mělo docházet ke slovnímu napadání mezi mužem a ženou. Když strážníci dorazili na místo činu, našli zde devětatřicetiletou ženu ze Zlínska s vyraženými předními zuby.

To měl na svědomí jednačtyřicetiletý muž ze Zlína, kterého pro podezření z trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví řešila hlídka Policie České republiky,“ sdělil Pavel Janík.

V neděli 10. července večer pak vyjížděla motorizovaná hlídka městské policie na náměstí Míru, kde zdravotnická záchranná služba ošetřovala pacientku a došlo zde ke konfliktu.

Strážníci zjistili, že násilný incident se odehrál mezi dvěma ženami ve věku 28 a 33 let, obě ze Zlína. Také v tomto případě vyhodnotila Policie ČR, že by se mohlo jednat o podezření z trestného činu a věc si převzala k dalšímu šetření,“ uzavřel Pavel Janík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x