Město opravilo ulici Za Kovárnou v Sadech

Foto: MěÚ Uherské Hradiště
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Dlouhodobě nevyhovující stav ulice Za Kovárnou v uherskohradišťských Sadech se změnil. Místní obyvatelé již mají k dispozici nově opravenou komunikaci a chodníky, nové bude i veřejné osvětlení, serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí města Jan Pášma.

Náklady na opravy, které se uskutečnily od letošního května do září, činily 8,4 milionu korun.

Ulice Za Kovárnou vyžadovala rekonstrukci už delší dobu, byla tam nezpevněná komunikace a obecně již byla ulice vysoce nekomfortní. „Ulice byla v havarijním stavu a byla nutná její oprava, která však byla možná až po dokončení rekonstrukce kanalizace, kterou Slovácké vodárny a kanalizace uskutečnily vloni,“ vysvětlil místostarosta města Uherské Hradiště Jaroslav Zatloukal.

Rekonstrukce ulice Za Kovárnou zahrnovala prodloužení ulice a inženýrských sítí. Součástí oprav byla i spojující ulice mezi ulicí Za Kovárnou a Solnou cestou a částečně i navazující ulice Pod Lipkami. Rekonstrukce komunikace byla provedena včetně nových konstrukčních vrstev, sanací podloží a odvodnění. Dále byla provedena úprava chodníků, příprava pro metropolitní síť a vybudována první část veřejného osvětlení, zbývající část veřejného osvětlení se uskuteční v následujícím roce v koordinaci s firmou E.ON Distribuce při demontáži sloupů nízkého napětí.

Město ani přes letošní koronavirovou krizi přípravu a realizaci investičních akcí nezastavilo. „Nedávno jsme dokončili rekonstrukci ulic Příkrá a Radovy v Míkovicích či rozsáhlou obnovu Sportovního areálu Mojmír, před spuštěním je investiční akce na odkanalizování části tř. Maršála Malinovského, budeme upravovat povrch dvou velkých parkovišť ve Štěpnicích a do konce roku by měla vzniknout zastávka pro autobusy MHD u Smetanových Sadů,“ připomněl starosta města Stanislav Blaha.

--> --> --> --> -->