Město Rožnov pod Radhoštěm vyhrálo 3. místo v soutěži Obec přátelská rodině

starosta města Jiří Pavlica, foto: město Rožnov pod Radhoštěm
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Město se umístilo na 3. místě v soutěži, kterou vyhlásilo Ministerstvo práce a sociálních věcí. Podle výsledků je tak obcí přátelskou rodině.

Město Rožnov pod Radhoštěm obsadilo v kategorii obcí s počtem obyvatel od 12 do 25 tisíc skvělé třetí místo. Získaná dotace, která se stala jednou z cen soutěže Obec přátelská rodině, činí 250 tisíc korun. Finance mají být využity na takzvané měkké aktivity, například projekty nebo probíhající akce.

V soutěžích Obec přátelská rodině a seniorům jsme každoročně úspěšní a za to patří poděkování projektovému oddělení, který se do těchto dotačních soutěží každý rok zapojuje a projekty připravuje. I letos se nám zadařilo a třetí příčka je krásné umístění. Finanční odměnu využijeme na projekty na podporu rodin ve městě,“ uvedl starosta města Jiří Pavlica.

Aktivity, na které má dotace padnout, popisuje koordinátorka projektu Iveta Masařová z Odboru strategického plánování a projektů Městského úřadu Rožnov: „Máme naplánovanou podporu Závodu všestrannosti mládeže ve spolupráci s Městskou policií a také budeme na podzim znovu organizovat týdenní akci Pěšky do školy. Podpoříme také Setkání pěstounských rodin, Dětské běhy nebo Komunitní centrum Puntík. Chceme se zaměřit také na mezigenerační vazby, a proto máme naplánované společné výlety dětí a seniorů.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x