Město vybralo zasloužené seniory, mezi nimi je hudební pedagožka Jarmila Šustková

ZLÍN - Město Zlín letos vybralo dalších pět zasloužilých seniorů. Jednu z cen získala hudební pedagožka Jarmila Šustková, která se nesmazatelně zapsala do historie základního uměleckého školství.

Statut Zasloužilý senior schválila Rada města Zlína v roce 2016 a od této doby oceňuje pět seniorů, které může navrhnout kdokoli z veřejnosti. Tyto inspirativní osobnosti chce město vyzvednout a zároveň jim touto formou poděkovat.


Jednou z oceněných je hudební pedagožka Jarmila Šustková, která se nesmazatelně zapsala do historie základního uměleckého školství. Od roku 1967 až do loňského roku učila v ZUŠ Zlín, kde vzdělávala generace žáků ve hře na kytaru, klavír, akordeon a hudební nauce. Ocenění pro ni bylo obrovským překvapením.


A že si jej opravdu zasloužila. Stála totiž u zrodu pobočky ZUŠ Zlín ve Slušovicích, v níž působila více než 25 let jako vedoucí. Svoji neutuchající energii vkládala kromě vzdělávání mladých i do organizace kulturních akcí a ještě dodnes stále soukromě vyučuje.


Dalšími oceněnými jsou Naděžda Čuříková, František Zuska, Josef Pšenka a hudebník a spisovatel Jan Trávníček. Slavnostní předání cen se uskuteční, jakmile to dovolí epidemiologická situace.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x