Město Zlín spouští pilotní projekt družstevního bydlení

Vizualizace družstevního bytového domu v ulici U Slanice. Foto: Město Zlín
ZLÍN – Město Zlín spouští pilotní projekt družstevního bydlení. Bytový dům v ulici U Slanice v lokalitě Prštné nabídne 31 bytů v dostupné cenové relaci. Zájemci budou moci zažádat o členství v družstvu v nejbližších dnech.

Projekt Družstevní bydlení Zlín míří k realizaci. Zastupitelé města schválili na svém květnovém zasedání další postup prací směřujících k založení Bytového družstva Slanice.

V této chvíli chceme zmapovat zájemce o družstevní bydlení v bytovém domě na Slanici. Na základě poptávky občanů budou kritéria zájemců přesně stanovena,“ sdělila náměstkyně primátora města Zlína Kateřina Francová s tím, že obyvatelé Zlína mohou již v nejbližší dnech sdělit svůj zájem o členství v družstvu prostřednictvím formuláře na nově zřízeném webu druzstevnibydleni.zlin.eu.

Pokud občané o pořízení bytu projeví zájem, v dalších krocích dojde v měsíci září k samotnému právnímu aktu založení Bytového družstva Slanice a ke konci roku pak k výběru zhotovitele stavby. Zahájení stavby je naplánováno na duben roku 2022,“ dodala Francová.

Bytový dům v ulici U Slanice v katastrálním území Prštné nabídne celkem 31 bytů – 28 o velikosti 3+kk a 3 o velikosti 1+kk. Dle předběžného rozpočtu se cena stavby přiblíží k 100 milionům korun.

Město Zlín chce prostřednictvím vlastního bytového družstva poskytnout lidem výhodné bydlení. Byty by oproti jiným družstvům či jiným formám bydlení měly být dostupnější především díky nižší ceně.

Zkušenosti z realizace pilotního projektu chce město využít k ověření reálnosti družstevní bytové výstavby ve Zlíně. „Město aktuálně připravuje území vhodné pro hromadnou bytovou výstavbu. Tímto pilotním projektem vyzkoušíme, jestli je tento způsob výstavby pro obyvatele Zlína zajímavý. Pokud se forma družstevní výstavby osvědčí, plánujeme v tomto režimu postavit i další domy,“ uvedl primátor města Zlína Jiří Korec.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x