Městská policie dohlížela ve Zlíně na klidný průběh voleb, strážníci řešili jen ztracenou občanku

Ilustrační foto (Foto: zlin.cz)
ZLÍN – V pátek a v sobotu se konaly volby do Evropského parlamentu a ve Zlíně na ně tradičně dohlížela zdejší městská policie. Vše se obešlo bez závažnějších problémů, tím největším byl zapomenutý občanský průkaz ve volební místnosti.

I tentokrát dohlížela Městské policie Zlín na klidný průběh voleb do Evropského parlamentu. Během pátku a soboty ale bylo vyhlášeno mimořádné bezpečnostní opatření, které začalo platit půl hodiny před otevřením volebních místností.

Celkově zlínská městská policie provedla 819 kontrol nejbližšího i širšího okolí volebních místností. V terénu bylo kvůli volbám 30 strážníků. Ti se zaměřovali hlavně na dodržování veřejného pořádku. Větší problémy ale řešit nemuseli, drobnosti, u kterých zasahovali, nijak nenarušili klidný průběh voleb.

Také o těchto volbách můžeme říci, že proběhly ve Zlíně poklidně. Pouze v jednom případě asistovala hlídka u dokladu totožnosti, který zapomněl volič ve volební místnosti. Strážníci mu proto nalezený průkaz doručili do místa jeho bydliště,“ uvedl zástupce Městské policie Zlín Pavel Janík.

V sobotu ve 14 hodin se volební místnosti uzavřely, to ale neznamenalo, že by práce strážníků skončila. Bezpečnostní opatření se protáhla až do pozdních odpoledních hodin. Volební výsledky se totiž zpracovávaly v budově zlínské radnice a hlídky proto v její blízkosti monitorovaly a usměrňovaly příjezd vozidel okrskových volebních komisí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x