Městská policie Luhačovice má nový elektroskútr za 92 tisíc

Foto: MěÚ Luhačovice
LUHAČOVICE – Nový elektroskútr má Městská policie Luhačovice. Stál 92 tisíc, z toho 20 tisíc pokryje dotace, řekl serveru Zlin.cz mluvčí radnice Nikola Synek.

Strážníci budou moct podle Synka díky skútru provádět kontrolní a hlídkovou činnost častěji na mnohem větším území. „Nový dopravní prostředek pro Městskou policii Luhačovice zůstal prakticky ve standardním provedení, doplnilo se pouze speciální označení. V ulicích města lidé nové vozidlo začnou potkávat, jen co bude zaregistrováno a formálně uvedeno do provozu,“ uvedl Synek.

Projekt je spolufinancovaný ze Státního fondu životního prostředí. Dotace je zaměřena na podporu alternativních způsobů dopravy. „Je potěšující, že můžeme v Luhačovicích užívat dopravní prostředek s alternativním pohonem, který nám v souladu s moderním ekologickým přístupem pomáhá zvyšovat efektivitu práce v ulicích,“ řekl ředitel strážníků Michal Zámečník.

Podle něj mohou hlídky snadno manévrovat v užších místech i v hustém provozu. „V kombinaci s pěší hlídkou stihnou provést kontrolu rozsáhlých území a ještě přitom ušetří na provozních nákladech. Tichou a pohotovou jízdou se neznečišťuje ovzduší a nevytváří se emise oxidu uhličitého,“ uvedl Zámečník.

Od skútru si slibuje lepší kontakt s občany. „Pořízení elektroskútru pro strážníky je jen jedním z příkladů, jak se v Luhačovicích snažíme prosazovat ekologii. A to nejen na poli údržby města, ale právě i v dalších oblastech,“ poznamenal starosta Marian Ležák.

Místní technické služby nedávno dostaly nákladní elektromobil. Plevel z chodníků se v Luhačovicích začal odstraňovat bez chemie, na právě dokončovaném dopravním terminále jsou umístěny i zastávky se zelenou střechou osazenou rostlinami. „Vizi odpovědného soužití našeho města s přírodou chceme dalšími kroky naplňovat i v budoucnu,“ uzavřel starosta.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x