Městská policie ve Zlíně dohlížela na klidný průběh komunálních voleb

Ilustrační foto
ZLÍN – V pátek 23. a v sobotu 24. září se v České republice uskutečnily volby do zastupitelstev obcí. Zlínští strážníci i tentokrát dohlíželi na to, aby proběhly v poklidu.

Během obou volebních dnů vyhlásila Městská policie Zlín mimořádné bezpečnostní opatření. To začalo půl hodiny před pátečním otevřením volebních místností, tedy ve 13:30 hodin.

Hlídky ve Zlíně za oba dny uskutečnily 791 kontrol bezprostředního i širšího okolí volebních místností. Podílelo se na nich přes 30 strážníků. Ti dbali hlavně na dodržování veřejného pořádku. Městská policie ale nezaznamenala žádné závažnější problémy, které by mohly narušit řádný průběh voleb.

Strážníci se i tentokrát shodují, že volby proběhly ve Zlíně poklidně. Hlídky sice musely řešit drobné nedostatky, ty se ale ve většině případů týkaly nesprávného vyvěšení státní vlajky. Všechny tyto situace tak strážníci vyřešili na místě s předsedy jednotlivých okrskových volebních komisí.

Uzavřením volebních místností v sobotu ve 14:00 hodin ovšem bezpečnostní opatření městské policie neskončilo. Zpracování volebních výsledků se totiž uskutečnilo v budově zlínské radnice, před níž strážníci monitorovali a usměrňovali příjezd vozidel okrskových volebních komisí. Opatření se tak protáhlo do pozdních odpoledních hodin.

--> --> --> --> -->