Městská policie zavádí kvůli Barumce zvláštní opatření, posvítí si na řidiče i prodejce

Foto: Město Zlín
ZLÍN – V termínu od 16. do 20. srpna budou mít zlínští strážníci velmi napilno. 52. ročník Barum Czech Rally Zlín a tři doprovodné závody Star Rally Historic, Grand Prix Bugatti a Green rally si kromě běžného výkonu služby vyžádají ze strany městské policie režim zvláštních bezpečnostních opatření.

Kvůli náporu motoristických fanoušků bude po celou dobu závodů v pohotovosti na padesát strážníků, kteří společně se státní policií dohlédnou na bezpečnost v ulicích Zlína. 

„Stejně jako v několika minulých letech zprovozníme na čísle 778 400 300 informační linku, kde lidé získají informace spojené s bezpečností na soutěžích,“ sdělil ředitel Městské policie Zlín Milan Kladníček.

Policisté očekávají největší divácký nápor v průběhu páteční rychlostní zkoušky v centru města. Zahajovací „erzeta“ změní provoz jak na silnících, tak na železnici.

Na sídliště Jižní Svahy se tak v době od 16.30 až do sobotní jedné hodiny dostanete autem nejlépe přes nábřeží z místní části Prštné anebo po ulici Mezilesí od benzinové čerpací stanice Shell na Vršavě. Po náhradních trasách budou jezdit také linky MHD a uzavírka autobusového nádraží si vynutí i přesunutí stanoviště linkových spojů. Ty budou od páteční 15. hodiny odjíždět z ulice Hradská,“ informoval mluvčí zlínských strážníků Pavel Janík.

Městská policie Zlín vyzývá všechny fanoušky, aby se ve vlastním zájmu seznámili se všemi bezpečnostními doporučeními a vždy uposlechli pokyny pořadatelů. 

„Současně vyzýváme motoristickou veřejnost, aby při sledování závodů nevstupovala bez svolení majitelů na soukromé pozemky či budovy. Při minulých ročnících jsme totiž zaznamenali i případy, kdy někteří lidé kvůli lepšímu výhledu šplhali po okolních budovách a ohrožovali tak sebe i kolem stojící fanoušky. Rovněž rodiče dětí by měli mít náležitý přehled o pohybu potomků,“ upozornil Janík.

Strážníci rovněž připomínají, že míst pro parkování bude nejen v centru velmi málo a parkování v místech, kde bude omezen průjezd vozidel veřejné dopravy a záchranářů nemíní tolerovat. Mezi velmi problematické úseky patří tradičně ulice ve čtvrti Letná.

Vozidla navíc nebude možné před ukončením městské rychlostní zkoušky odstavovat ani v uzavřeném odbočovacím pruhu nad tržištěm Pod Kaštany, který slouží jako nástupní plocha pro vozidla záchranářů a MHD.

Městská policie se ve spolupráci se živnostenským odborem Magistrátu města Zlína zaměří také na namátkové kontroly prodejců. Týkat se budou platných povolení k nabídce různého zboží, především prodeje občerstvení a alkoholu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x