Městská policie Zlín slaví třicítku, oslavy patří nejširší veřejnosti

Foto: MP Zlín
ZLÍN - Nejdříve jedno pozvání, přímo od dlouholetého ředitele zlínské městské policie Milana Kladníčka: "Přijďte se společně se svými dětmi podívat na páteční Dětský den s Městskou policií Zlín a Besipem. Srdečně vás zveme, abyste s námi oslavili 30. výročí znovuobnovení městské policie a užili zábavné, ale v mnohém i poučné odpoledne." Tím je řečeno to hlavní, oč půjde při oslavách pěkně zakulaceného výročí.

1. června 1992 byla zřízena Městská policie Zlín, tak jak je známá dnes. Měla několik předchůdkyň v řadě časových etap města, působila tu už dokonce v období po druhé světové válce. Ono to v pátek 10. června ale asi nebude o nostalgickém vzpomínání. Půjde hlavně o to, jak vypadá dnes, a mimo jiné o velmi zajímavé ukázky činnosti pro malé, větší i úplně dospělé.

Dopoledne odstartuje oslavy BESIP Zlín třeba s mobilním dětským dopravním hřištěm, simulátorem jízdy na motocyklu, nabídne také novou preventivní kampaň zaměřenou na nepřiměřenou rychlost.

Odpoledne se pak dají do oslav naplno oslavenci, neboli strážníci MP Zlín.

„Nabídneme třeba ukázky služební kynologie, opakovaně se představí naše Rychlá operativní jednotka, rádi představíme například vozový park, služební motocykly, komentované ukázky naší práce, připravenu máme mobilní služebnu, ale i jiná dětská lákadla včetně skákacího hradu nebo akční překážkové dráhy,“ láká na oslavy zástupce ředitele Pavel Janík s tím, že bude záležet i na počasí, které by ale mělo v pátek „držet“.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x