Městské kalendáře připomenou 700letou historii Zlína

Zlínský stolní kalendář stojí 89 Kč, nástěnný je ke koupi za 349 Kč. Foto: Zlin.eu
ZLÍN - U příležitosti 700. výročí od první písemné zmínky o Zlíně vydalo město dva kalendáře. Stolní a nástěnný kalendář na rok 2022 připomenou milníky města Zlína v jeho sedmisté historii.

V nadcházejícím roce čekají Zlín oslavy významného výročí 700 let od první písemné zmínky o městě. Pro tuto výjimečnou událost připravilo oddělení cestovního ruchu tematicky zaměřené kalendáře, do kterých jsou zařazeny poutavé fotografie – např. vyobrazení Elišky Rejčky, erby, fotografie odrážející vývoj Zlína, ale také život lidí v rozrůstajícím se městě. Fotografie jsou doplněny i zajímavými informacemi od zlínského historika Zdeňka Pokludy,“ uvedla vedoucí oddělení cestovního ruchu Eva Manišová.

Kalendáře jsou k dostání v informačním středisku v budově radnice. Tam si mohou lidé vybrat i další propagační předměty města, ať už vánočně laděné nebo pouze se zlínskou tématikou. Kromě kalendářů jsou v nabídce ručně malované vánoční baňky a zimní plecháčky s motivem baťovských domečků, ale třeba i náušnice a klíčenky. Pro dlouhé zimní večery se nabízí zakoupit knížky s baťovskou tématikou. Milovníky pečení určitě potěší kuchařka „99 sladkých teček Marie Baťové“.

Stolní kalendář stojí 89 Kč, nástěnný, který je v česko-anglické verzi, je ke koupi za 349 Kč. Zdarma k dostání jsou i oblíbené kapesní kalendáříky, rovněž odkazující na 700 let Zlína.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x