Městské lázně jsou po rekonstrukci opět v provozu

Foto: MěÚ Vsetín
VSETÍN - Nejrozsáhlejší rekonstrukcí za dobu své existence prošly letos Městské lázně Vsetín. Trvala od letošního ledna do poloviny září a vyžádala si více než 51 milionů korun bez DPH, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Jana Raszková.

„Rekonstrukce vyšla městskou kasu na více než 51 milionů korun bez DPH, šlo tak o největší investiční akci města v tomto roce. Návštěvníci jistě ocení výrazné vylepšení komfortu, například zvýšení pocitové teploty díky nové kogenerační jednotce pro společnou výrobu tepla a elektrické energie či vyhřívaným lavicím v bazénovém prostoru,“ uvedl starosta Vsetína Jiří Růžička, avšak zároveň upozornil, že zásadní část rekonstrukce se uskutečnila ve veřejnosti nepřístupných částech objektu a týkala se mimo jiné vzduchotechniky, rozvodů elektřiny a bazénové technologie. „Nyní plánujeme vybudování parní sauny, která bude umístěna v místech, kde v budově dosud sídlila restaurace,“ zmínil starosta.

V rámci řešení bezbariérovosti došlo ke zrušení brodítek mezi sprchami a bazénem. „Návštěvníci se mohou těšit také na nové obložení bazénu, nový tubus tobogánu a dojezdový bazének, dále nové sprchy, šatny, sušárny a turniketový odbavovací systém,“ dodal místostarosta Tomáš Pifka, který je zároveň jednatelem Vsetínské sportovní, která lázně provozuje.

Návštěvníky ale čeká i nový ceník. „Přistoupili jsme mimo jiné ke zvýšení vstupného na bazén z 80 korun na 100 korun za čistou hodinu pobytu v bazénu. Je to nejen kvůli zkvalitnění zázemí a služeb, ale hlavně z důvodu několikerého zdražování cen energií, které nastalo od roku 2016, kdy jsme vstupné zvyšovali naposled,“ vysvětlil jednatel Vsetínské sportovní Ivo Kousal.

Městské lázně Vsetín byly otevřeny v roce 1961, „lázně“ se jim dodnes mezi místními říká proto, že se zde skutečně prováděly léčebné kúry, například vodoléčba, uhličité koupele nebo třeba parafínové zábaly. Prvními výraznějšími rekonstrukcemi prošly v 90. letech, kdy se uskutečnily stavební úpravy střechy a prosklené stěny bazénové haly. V roce 1998 došlo ke snížení hloubky bazénu a zrušení vysokého skokanského můstku. Následovala rekonstrukce technologie úpravny vody. V roce 2002 byl přistavěn nový tobogán, řešilo se zateplení budovy a nové sprchy a v roce 2003 vznikla přístavba s dětským bazénem.

Sponzorem článku jsou Luxusní koupelny Praha, které nabízejí:

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x