Microsite UTB získala prestižní světové ocenění

Microsite UTB získala prestižní světové ocenění. Foto: UTB
ZLÍN - Nová microsite Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně s názvem „Je nám dvacet“ obdržela prestižní ocenění v soutěži CSS Design Awards – Website of the Day. Je tak důkazem, že UTB není pouze regionální vysokou školou, ale má přesah do celého světa. Ve spolupráci s Odborem marketingu a komunikace zlínské univerzity vytvořila novou microsite společnost Polyperfect.

Díky tomuto ocenění se zmíněná microsite rozšířila do celého světa, a zvedá tak povědomí o zlínské univerzitě od New Yorku až po Bombaj. Microsite mapuje příběh UTB, celého jejího vývoje a zároveň ukazuje, jak tato instituce změnila tvář města Zlína. Na první pohled zaujme hlavně svým designovým zpracováním. Širší centrum města je zde zachyceno ve 3D grafice v reálném čase bez nutnosti jakékoliv instalace. Díky tomu tak lze na první pohled poznat zlínské dominanty, a hlavně univerzitní budovy.

Zpracovali jsme texty o historii UTB a doplnili je archivními fotografiemi a dobovými videi, které nám zapůjčila Česká televize. Microsite tak poskytuje uživatelům detailní obrázek o vývoji UTB z mnoha úhlů pohledu,“ říká Andrea Kadlčíková, kancléřka Univerzity Tomáše Bati.

Microsite „Je nám dvacet“, která má českou i anglickou verzi, byla spuštěna v dubnu 2021 a od té doby na ni zavítaly tisíce návštěvníků z celého světa. Při jejím vývoji spolupracoval Odbor marketingu a komunikace UTB se společností Polyperfect, která patří ke špičkám v oblasti 3D grafiky. Za zmínku stojí, že všichni její zaměstnanci jsou právě absolventi UTB.

Z ocenění máme velkou radost, jsme hrdí zejména na to, že naši absolventi jsou dobře připraveni pro jejich budoucí praxi a dosahují významných úspěchů,“ doplňuje rektor zlínské univerzity prof. Vladimír Sedlařík.

CSS Design Awards je platforma pro hodnocení a oceňování nejlepších světových webových stránek, kde se hodnotí nejen design, ale také kreativita, funkcionalita a použitelnost jednotlivých webů. Oceněním Site of the day se tak UTB zařadila do elitního klubu, kde figurují velké mezinárodní společnosti a nadnárodní korporace.

Microsite naleznete na adrese jenamdvacet.cz

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x