Mikuláš s Cyrilem vyběhali pro dětskou onkologii 216 tisíc

Foto: Milan Mikšík
ZLÍN – 216 000 korun. To je celková částka, která se povedla vybrat na Mikulášském běhu s Cyrilem pro Krtka, jenž se konal v sobotu 3. prosince ve zlínských Loukách. Výtěžek poputuje na Nadační fond dětské onkologie Krtek.

Běžeckého závodu se zúčastnilo celkem 299 přihlášených běžců. Mezi muži se na prvním místě umístil Tomáš Navrátil z AK Kroměříž, mezi ženami byla nejrychlejší Tereza Svobodová reprezentující barvy Titan Trilife.

Na výběr bylo klasicky ze dvou tratí – 5 km a 10 km, pro děti byl připravený překážkový běh, kterým provázeli Mikuláši, čerti a andělé. Pro celou rodinu byl připravený bohatý doprovodný program,“ přiblížila za pořadatele Alžběta Kubišová.

Celkem se pro Nadační fond dětské onkologie Krtek podařilo vybrat 216 000 korun. Finanční částkou ve výši 100 000 korun se podílel spoluorganizátor Mikulášského běhu s Cyrilem pro Krtka, kterým byla rodinná firma Krajči plus, na startovném a od sponzorů se pak vybralo 116 000 korun.

Běžecký závod už po třicáté páté organizoval běžecký spolek Běhy Zlín. V roce 2018 se do organizace závodu zapojila rodinná firma Krajči plus, výrobce tradičních Cyrilových brambůrků, která se stala spoluorganizátorem závodu a udělala z něj benefiční závod na pomoc onkologicky nemocným dětem – Mikulášský běh s Cyrilem pro Krtka.

Chtěli bychom tímto poděkovat spolku Běhy Zlín, všem sponzorům a také dobrovolníkům, že nám pomohli uspořádat tento závod a že nám pomáhají přispět na Nadační fond dětské onkologie Krtek,“ uvedl Tomáš Krajči.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x