Milan Petržela: 436 zápasů v lize

Stálice 1.FC Slovácko Milan Petržela. Foto: 1.FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - To číslo bere dech. Milan Petržela, stálice 1.FC Slovácko, dorovnal se 436 zápasy český rekord v počtu odehraných utkání v samostatné české lize Stanislava Vlčka a už v příštím utkání proti pražské Spartě může naskočit do čela. Osmatřicetiletý záložník klubu z Uherského Hradiště se jako vždy ochotně podělil o svůj pohled na věc.

Zůstává vám v paměti i vůbec první ligový zápas?

Jistě, na to se nezapomíná. Hrál jsem za tehdejší Synot zrovna na pražské Letné proti Spartě, prohráli jsme tuším 1:3, ale já zrovna vstřelil svůj vůbec první gól.

Rekordmanem se můžete stát právě v duelu proti stejnému týmu, po reprezentační pauze přijede na Slovácko právě Sparta...

Už teď se s kluky těšíme, zápasy proti pražským „S“ mne vždycky nejvíce lákají. Bylo to tak i v Plzni a je to tak i dnes.

Zajímavé je sledovat, jak vám to běhá, přeci jen jste v pokročilém fotbalovém věku. Máte pro to vysvětlení?

Určitě to bude genetickou výbavou, asi to mám po tátovi, ten taky hrával, i když ne na nejvyšší úrovni. Musíte mít i štěstí, aby se vám vyhýbala zranění.

Jste jedním z pilířů Slovácka, tým je plný zkušených hráčů. To je určitě cenná devíza.

Nepochybně, na věk se u nás nehraje. Důležitá je herní praxe, zkušenost, to myslím naplňujeme vrchovatě. A nemyslím si, že je to jen případ nás, kteří jsme už překročili třicítku.

Ligové bitvy jsou jedna věc, ale určitě si rád vybavíte i jiné, třeba Ligu mistrů, je to tak?

Nepochybně. Zahrál jsem si třeba proti Realu Madrid, Barceloně, Bayernu Mnichov, Manchesteru City. O tomhle jsem vždycky včetně reprezentačních startů snil a ono se to vesnickému klukovi povedlo.

Trenér reprezentace Jaroslav Šilhavý nasbíral od časů federální ligy ještě o 29 zápasů více, má jich 465, absolutní rekord, láká vás pokoření téhle mety?

Jistě že ano, ale bude důležité být u toho. Rád bych byl, ale smlouvu mám zatím do konce sezóny.

Fotbalisté bývají talentovaní i na jiné druhy sportů. Je to i váš případ?

Snad ano, rád to zkouším na bruslích s hokejkou, času je ale pomálu. Velmi rád mám taky tenis.

Nuže, hodně sil a zdraví. A budeme se těšit na další zápasy a sezóny.

Velmi rád, bude to samozřejmě souviset se zmíněným zdravím. Zatím drží, tak uvidíme.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x