Milník pokořen! V Baťovce od začátku epidemie podali už 150 tisíc dávek vakcíny

Foto: Jiří Balát
ZLÍN – Krajská nemocnice Tomáše Bati dosáhla významného milníku. Počet podaných dávek vakcíny proti covidu-19 dnes překročil úctyhodné číslo 150 000.

Baťova nemocnice ve Zlíně svou aktivitou a nasazením významně přispívá k ochraně obyvatel Zlínského kraje před onemocněním covid-19. „I pro nás jde o významný milník, za dosažením počtu 150 000 aplikovaných dávek stojí obrovské úsilí našich zaměstnanců, externích spolupracovníků a celého organizačního týmu, který očkování zajišťuje. Jim všem patří obrovské poděkování,“ vzkázal primář urgentního příjmu zlínské nemocnice a koordinátor očkovacího centra Michal Pisár.

S očkováním proti onemocnění covid-19 začala Baťovka hned zkraje letošního roku, kdy dostala první vakcíny. Počet aplikovaných dávek se začal rychle zvyšovat po 26. dubnu, kdy ve spolupráci se Zlínským krajem otevřela Velkokapacitní očkovací centrum ve zlínské PSG aréně. V době největšího zájmu v něm dokázal tým zdravotníků naočkovat až 1 200 lidí denně. Celkem se ve Velkokapacitním očkovacím centru podařilo aplikovat do polovina srpna, kdy byl jeho provoz ukončen, přibližně 100 tisíc dávek vakcíny.

Od uzavření centra v PSG aréně realizuje Baťovka očkování opět ve svém areálu. „V posledních týdnech registrujeme zvyšující se zájem o očkování, za což jsme rádi. Vakcína je v současnosti nejúčinnější ochranou před nemocí covid-19. Kapacita v našem očkovacím centru je dostatečná, volné termíny máme i na další den, “ konstatoval Michal Pisár.

Zdravotníci vnímají očkování jako nejúčinnější způsob ochrany proti onemocnění covid-19. S jeho propagací však pomáhají také dobrovolníci. Například osmnáctiletý Radim Kastner, student čtvrtého ročníku střední zdravotnické školy ve Zlíně, spustil kampaň, ve které vyzývá k očkování formou plakátu připomínajícího nábory americké armády za druhé světové války.

Plakát má představovat sílu, odvahu a nezlomnost zdravotních sestřiček a všech ostatních zdravotníků, kteří každý den bojují proti covidu. Tímto způsobem je chci podpořit a vyjádřit jim svůj obdiv. Hlavním nápisem „My to zvládneme“ zase odkazuji na lepší budoucnost. Tu si ale musíme vytvořit sami, a to i tím, jak se v této složité době rozhodneme,“ vysvětlil Radim Kastner záměry své aktivity.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x