Ministerstvo dopravy schválilo rekonstrukci vlakového nádraží ve Valašském Meziříčí. Začít by se mělo v roce 2026

Ilustrační foto
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Rekonstrukci vlakového nádraží za jednu miliardu korun plánují ve Valašském Meziříčí. Stavba by měla být zahájena v roce 2026.

Po Vsetínu a Rožnovu pod Radhoštěm se i Valašské Meziříčí v blízké době dočká rozsáhlé rekonstrukce svého vlakového nádraží.

Na konci roku 2023 obdrželo naše město výbornou zprávu od Správy železnic s tím, že Centrální komise Ministerstva dopravy schválila studii rekonstrukce vlakového nádraží,“ informoval starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek.

Rekonstrukce se dotkne nádražní budovy, nástupišť i celkového zázemí. Co je důležité – vlakové nádraží se stane bezbariérově přístupným pro lidi s pohybovým handicapem. Bude tady podchod, který bude směřovat do nádražní budovy, k jednotlivým peronům a chceme jej napojit také na areál Křižanovy pily, kde má do budoucna vyrůst dopravní terminál,“ pokračoval Stržínek.

Náklady na stavbu dosáhnou miliardy korun. Znám už je také termín zahájení stavby. Informace od Správy železnic říká, že k realizaci této rekonstrukce by mělo dojít v letech 2026 a 2027,“ dodal starosta města.

Valašské Meziříčí je důležitým dopravním uzlem. Vlaky z něj vyjíždějí do pěti směrů a nádražní halou projde ročně nejvíce cestujících ve Zlínském kraji.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x