Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek měl pro Uherskohradišťskou nemocnici jen slova chvály

Foto: Uherskohradišťská nemocnice a.s.
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek zařadil do svého itineráře také cestu do Uherského Hradiště. Zastavil se na radnici, odkud následně vyrazil na prohlídku nemocnice.

Cesty do regionů jsou nedílnou součástí práce ministra zdravotnictví Vlastimila Válka. Na vlastní oči se tak může přesvědčit, co funguje nebo co je naopak potřeba řešit. Se stejným záměrem v tomto týdnu ministr navštívil také Uherské Hradiště. Nejdříve se zastavil v obřadní síni radnice, kde jej čekalo neformální setkání s vedením města.

Každá návštěva ministra, kterého můžeme seznámit s problematikou a možná i problémy města i kraje, dává smysl, protože to může ve finále pomoci řešit věci,“ uvedl starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha.

Na radnici ministr absolvoval krátké popovídání, zápis do pamětní knihy, prohlídku obřadní síně a pak už ministr spěchal do Uherskohradišťské nemocnice na schůzku s jejím vedením i zástupci Zlínského kraje.

Pana ministra jsme seznámili s chodem a hospodařením naší nemocnice, s dokončenou výstavbou i dalšími plánovanými projekty. Velmi aktivně se zajímal o současné dění, probrali jsme také největší výzvy a hrozby, se kterými se budou zdravotnická zařízení v České republice potýkat,“ sdělil ředitel Uherskohradišťské nemocnice Petr Sládek.

Ministr si v areálu Uherskohradišťské nemocnice prohlédl zrekonstruovaný plicní pavilon a oba centrální objekty.

Když jsem pracoval ještě jako přednosta kliniky radiologie v Bohunicích, tak jsem dlouhodobě spolupracoval s kolegy z Uherského Hradiště, konkrétně se šéfem gastroenterologie nebo se šéfem chirurgie. Ta nemocnice je výborná, má velmi dobré ekonomické výsledky, je a vždycky byla velmi dobře vedená,“ chválil ministr zdravotnictví Vlastimil Válek Uherskohradišťskou nemocnici.

Během návštěvy ministr zdravotnictví ocenil moderní a nadčasové prostředí nemocnice, kde měl kromě vedení a zdravotníků možnost setkat se také s pacientkou plicního oddělení.

Odjíždím velmi spokojen, takové návštěvy jsou skutečně za odměnu,“ uvedl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek na závěr své návštěvy.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->