Míra Knedla válí. V pátek plave své druhé finále na ME v Rumunsku

Foto: archiv M. Knedly
OTOPENI - Uf, tak to je válec. Osmnáctiletý Miroslav Knedla, člen Plaveckého klubu Zlín, se vůbec nelekl ostré evropské konkurence mezi dospělými a na mistrovství Evropy v krátkém bazénu v Rumunsku prostě až neuvěřitelně válí. Na 50 metrů znak doplaval v novém českém rekordu šestý. Následně se propracoval mezi elitu i na dvojnásobné trati.

Na padesátce překvapil snad i sám sebe. Ve finále dohmátl v novém českém rekordu 23.21. „Super závod, snad už se můžu pomalu pasovat do evropské špičky,“ jásal v rozhovoru pro Radiožurnál Sport.

Na předměstí Bukurešti létala nejen ze Zlína jedna blahopřejná esemeska za druhou. „Všem moc díky, těším se na další závody,“ odpovídal webu zlin.cz.

No a dál to zase stálo za to. Následovala čtvrteční znakařská stovka. V rozplavbě zaplaval 52.07, což byl osmnáctý čas. Nahrálo mu ale pravidlo, že do semifinále mezi šestnáctku úspěšných mohou vždy jen dva závodníci z jedné země.

Podvečer ale pak byl neuvěřitelný. V semifinále totiž talentovaný plavec z Fryštáku výrazně vylepšil dopolední výkon, čas 50.61 byl celkově pátý nejlepší a v pátek večer následuje další finále.

„Cítím se velmi dobře, když ještě trošku víc napálím začátek, mohl by z toho být český rekord, uvidíme, nač to bude stačit,“ ozval se přímo z Rumunska Knedla.

Bravo, Míro. Zlín(sko) drží pěsti!

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x